Weekendje Wenen

(12)
Sorteer op:
  • Best beoordeeld
  • Sterren
  • Prijs

Ananas

Dit elegante hotel is makkelijk te bereiken dankzij het naastgelegen station Pilgramgasse, slechts enkele minuten van het centrum.

Vanaf € 279,- Vlucht + Hotel

Parkhotel Schonbrunn

Parkhotel Schönbrunn werd in 1907 gebouwd als het gasthuis van Keizer Franz Josef I. De unieke ligging en uitstraling maken dit hotel tot een prachthotel. In dit ...

Vanaf € 296,- Vlucht + Hotel

Art Hotel Vienna

Het elegante designhotel Art Hotel Vienna ligt in een rustige straat in de Weense wijk Margareten, op slechts 10 minuten rijden met de bus van het centrum. Er is gratis WiFi in de openbare ruimtes.

Vanaf € 63,- Alleen hotel
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »

Meer over Weekendje Wenen

Je kunt je weekend in Wenen indelen zoals je het wilt. Er is zoveel te doen. De historische bezienswaardigheden liggen zo dicht bij elkaar dat je ze al wandelend achter elkaar kunt bezichtigen. Hieronder volgen een aantal tips die misschien een handige leidraad kunnen zijn voor het inplannen van een heerlijk weekendje Wenen.

Romantisch Wenen

Een romantisch weekendje Wenen organiseren is een peulenschil. Overdag wandel je naar de mooiste bezienswaardigheden. De typische Weense ambiance brengt u al in romantische sferen. Gebruik de lunch in het Palmenhaus in de tuinen van de Hofburg. Sluit de avond af met een concert in Schönbrunn. Of bezoek de gala-avond van de Spaanse Rijschool op zondag. En voor de overnachting is het vijfsterren hotel Grand Hotel Wien een absolute aanrader. Maar er zijn uiteraard ook veel andere romantische, kleine hotels te boeken.

Shoppen in Wenen

Je komt ogen te kort als je het aanbod ziet van alle hebbedingen in de talloze winkels op de Kohlmarkt, Graben, Mariahilfer Straβe, en Kärntner Straβe. Vergeet alle zijstraatjes ook niet te bezoeken. Neem je lunch in het schitterende Julius Meinl aan de Kohlmarkt. Aan de Kohlmarkt vind je ook de haute couture winkels. Voor de marktliefhebbers is de Naschmarkt een aanrader. Op zaterdag is er tevens een vlooienmarkt.

Culinair Wenen

De Oostenrijkse keuken staat in de hoofdstad meer bekend als de Wiener Küche. De keuken kan omschreven worden als een kruising tussen de Moravische en de Boheemse keuken met een vleugje Hongarije er in verwerkt. Het zal niet moeilijk zijn een restaurant te vinden die je laat proeven van alle Weense specialiteiten. In het centrum zijn bijvoorbeeld veel restaurants te vinden. Wil je Wenen culinair ontdekken, bezoek dan zeker het Weense koffiehuis. Café Central is het bekendste Weense koffiehuis. De inrichting is prachtig en trekt ook veel beroemdheden aan. Het koffiehuis is een Ventiaans paleis met verschillende koepels en hoge zuilen. Neem hier je Weense koffie met een stukje Sachertorte. Kleine snacks nuttig je staande aan een tafel op de Naschmarkt. Vergeet ook niet een Heurige te bezoeken. Dat is een wijnhuis die aan de rand van de stad te vinden is. Een Heurige is een wijn van een speciaal jaar. Een echte Weense specialiteit die je beslist niet mag overslaan.

Natuur genieten in Wenen

Wenen ligt aan het Wienerwald, een schitterend natuurgebied met bergen en bossen. Je kunt hier terecht voor een wandel- of fietstocht. Het Wienerwald heeft veel leuke wandelroutes. Je kunt een groot ondergrondsmeer bezoeken: Seegrotte Hinterbrühl (meer informatie: telefoon 0043 223626364), het jachtslot Mayerling (telefoon 0043 22582275), kasteelpark Laxenburg (telefoon: 0043 223671226), kasteel Liechtenstein (telefoon 0043 22364429). Er is ook een leuke wijnroute, voor meer informatie: 0043 225270743).

Met de kinderen naar Wenen

Je kunt best met je kinderen naar Wenen. Er zijn hotels die “kindvriendelijk”zijn, de zogenaamde kinderhotels. Alle aandacht gaat naar het welzijn van de kinderen bij deze hotels. Het openbaar vervoer is voor kinderen goedkoper. Je kunt met je kinderen een bootreisje maken over de Donau. Ga een middag met ze naar het attractiepark Wurstelprater. De dierentuin in Schönbrunn is ook bijzonder leuk voor kinderen. Er zijn ook speciale kinderexcursies naar het paleis Schönbrunn. Voor meer informatie over kindvriendelijke activiteiten in Oostenrijk kun je terecht bij het Oostenrijks Toeristenbureau, Postbus 94285, 1090 GG Amsterdam, telefoon: 020-4684793.

Toon op kaart
Toon als lijst