Treinreis Wenen

Meer over Treinreis Wenen

Je kunt vanuit Amsterdam met de nachttrein naar Wenen. De nachttrein vertrekt om 17.03 uur uit Amsterdam (Utrecht en Arnhem) en komt de volgende ochtend om 08.35 uur aan in Wenen. Tickets voor deze (nacht)treinreis kosten voor het traject Amsterdam-Wenen rond de 100 euro. Er zijn ook aanbiedingen, bijvoorbeeld een reservering van een slaapstoel, die op zijn voordeligst 29 euro kosten. Het wordt dan wel een lange rit en niet echt comfortabel. De treinreis duurt een kleine 16 uur. Voor een snellere verbinding moet men in Frankfurt overstappen.

Er rijdt geen rechtstreekse trein overdag naar Wenen. Je kunt via internet wel je reisroute uitstippelen welke voor jou het aantrekkelijkste is. De intercity rijdt bijvoorbeeld naar Keulen. Daar kun je de nachttrein nemen naar Wenen (deze trein heet de Donauwalzer).

Kiezen voor een treinreis Wenen houdt in dat je zelf niet hoeft te sturen. Je kunt lekker relaxen tijdens de reis met gezelschap of een goed boek. Het uitzicht tijdens de reis is schitterend. De trein reist door vele mooie landschappen. Er zijn in Wenen twee treinstations. De meeste treinen komen aan op de Westbahnhof. Het eenvoudigst is vanuit hier een taxi pakken naar je accommodatie. Sommige treinen stoppen bij het station Wien-Hütteldorf. Vanuit dit station kun je met de metro naar je bestemming verder reizen.