Uitgaan Wenen

Meer over Uitgaan Wenen

Denk je aan uitgaan in Wenen, dan denk je waarschijnlijk direct aan gala-, opera-, en theater avonden. Natuurlijk biedt Wenen veel op dat gebied. Het is ook een absolute aanrader: een avondje naar de Staatsopera, of een prachtig concert bijwonen in bijvoorbeeld de Hofburg of Schönbrunn. Maar Wenen heeft ook een aantal moderne, trendy uitgaansgelegenheden.

Lekker eten in Wenen

De restaurants in het centrum van Wenen zijn niet alleen prachtig om te zien. De Oostenrijkse keuken is ook een bijzondere ervaring. De hoofdstad is bekend om de Wiener K├╝che. Het eten is te omschrijven als een combinatie tussen de Boheemse en Moravische keuken, met een tikkeltje Hongaarse invloed. Wil je een trendy gelegenheid bezoeken, ga dan naar Julius Meinl. Hier staan hapjes op het menu als kaviaar uit de Kaspische zee. Of je trakteert jezelf op een stukje Sachertorte in een van de beroemde Weense koffiehuizen.

Lekker drinken in Wenen

Is een kopje koffie drinken in een bombastisch Weens koffiehuis je iets teveel van het goede? Bezoek dan een van de trendy hippe bars. De meest populaire bars en cafeetjes bevinden zich rond de Ruprechtkirche bij het Schwedenplatz in het centrum. Je kunt ook naar een Heurige, een wijnhuis aan de rand van de stad van Wenen, waar wijn uit hetzelfde jaar wordt geschonken op en van het domein van de wijnboer. De periode van een dergelijke Heurige begint officieel vanaf 11 november en mag driehonderd dagen geschonken worden. De wijnhuizen zijn te vinden in de districten 10 tot en met 23.

Muziek in Wenen

Wenen is natuurlijk bekend als operastad. Je kunt dan ook bij verschillende operagebouwen terecht, maar ook in de zalen van Schönbrunn, Hofburg of de Staatsoper. Vlak voordat de voorstellingen beginnen zijn er vaak best nog kaarten verkrijgbaar. Je hoeft niet alleen van klassieke muziek te houden. Wenen heeft ook voorstellingen van lichter kaliber, zoals musicals. In de zomer worden openluchtconcerten gehouden. In het Ernst-Happel-Stadion worden grote popconcerten gehouden.

Naar de film in Wenen

Je kunt tegenwoordig in Wenen ook terecht voor een film in de oorspronkelijke taal (met Duitse ondertiteling). In het centrum van de stad is er de Artis International. Deze bioscoop draait de nieuwste films en heeft zes zalen. Aan de Museumgasse 3 is er de Bellaria. Je moet wel Duits verstaan hier en de films zijn uit de “oude doos”. Bioscoop Burg-Kino draait de films in de oorspronkelijke taal, met Duitse ondertiteling. Het Oostenrijkse Filmmuseum draait vooral klassiekers, documentaires en experimentele films. Ten slotte is er nog de IMAX Wien met een mega groot doek. Op maandag is het “Kinotag”(vertaald: bioscoopdag) en krijg je twee euro korting op je toegangskaartje.

Dansen in Wenen

The Flex is een discotheek en een uitgaansgelegenheid waar in de grote zaal concerten en thema-avonden worden gehouden. In het café wordt er muziek gedraaid door dj’s en zomers worden activiteiten in de openlucht georganiseerd. Een andere dansgelegenheid is Club U4. Op donderdagavond is het gay/lesbian night. Zoek je een discotheek met de allure van de stad Wenen, dan is de Volksgarten Discothek echt iets voor jou. De (toegangs)prijzen liggen hier wel iets hoger.

Theaterbezoek in Wenen

In de Volksoper kun je terecht voor voorstellingen in de categorie operette en musicals. De Staatsoper geeft opera- en balletvoorstellingen. Het Burgtheater kun je bezoeken voor een avondje Duitstalig theater. Wenen heeft meerdere theaters. Voor tickets en meer informatie over de verschillende voorstellingen kun je terecht op de website: www.viennaticketonline.com.