Vliegvelden Wenen

Meer over Vliegvelden Wenen

Het vliegveld van Wenen wordt aangeduid als Flughafen Wien-Schwechat. Het ligt vlakbij het plaatsje Schwechat, een gemeente 18 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Wenen. Het vliegveld is de thuishaven van Austrian, Lauda Air, Niki en Sky Europe. Het vormt een knooppunt voor vluchten naar Centraal en Oost-Europa en het Midden-Oosten. De luchthaven vervoert jaarlijks ongeveer 20 miljoen passagiers. Opvallend is de verkeerstoren van het vliegveld. Het is namelijk 109 meter hoog en daarmee de hoogste verkeerstoren van Europa. Informatiebalies vind je in Terminal 2 en bij het busstation. In de aankomsthal is een bagagedepot. Hier is ook het loket voor verloren en gevonden voorwerpen. (Telefoon: 0043-1-700729360). Het vliegveld is prima toegankelijk voor rolstoelvervoer. Er zijn aangepaste toiletten, liften, en er zijn parkeerplaatsen voor gehandicapten. Deze bevinden zich vlakbij de liften.

City Airport Train

Je kunt van het vliegtuig snel in de binnenstad van Wenen komen met de City Airport Train, afgekort CAT. De trein is sneller dan de metro. In totaal duurt de reis van het vliegveld naar het midden van het centrum van Wenen ongeveer 16 minuten. De trein rijdt ieder half uur. Bij de luchthaven staan kofferdragers klaar bij de trein. Vanuit het centrum van Wenen bij het treinstation Mitte, is er mogleijkheid reeds in te checken voor je vlucht.

Met de auto naar het vliegveld

Vliegveld Wenen is vanuit het centrum van Wenen eenvoudig bereikbaar via de snelweg A4 of de Bundesstraβe B9. Neem de afrit “Flughafen”. Het vliegveld beschikt over twee parkeerterreinen (K1 en K2) voor kort parkeren. Voor één uur betaal je € 3,40 en voor vijf uur is het tarief € 17,00. Je kunt ook lang parkeren in de parkeergarages. Voor acht uur betaal je € 13,50 en voor een etmaal betaal je € 20,10, voor de volgende dag betaal je € 2,50 per vier uur. Na zes dagen wordt dat € 1,50 per vier uur. Meer informatie over perkeren bij het vliegveld kun je opvragen via telefoonnummer: 0043-1-700722886.

Airport Express Bus

Voor de aankomsthal van het vliegveld bevindt zich het busstation. De Airport Express Bus rijdt ieder half uur naar de Morzinplatz in het centrum van Wenen. De bus rijdt er twintig minuten over. Vanaf het busstation op het vliegveld kun je ook een snelbusverbinding krijgen naar Bratislava (Slowakije) en Boedapest (Hongarije).

Autohuur vliegveld Wenen

In de aankomsthal van het vliegveld bevinden zich balies van autoverhuurbedrijven Arac/Europcar, ATL, Avis, Hertz, National/Alamo, Sixt en Thrifty.

Taxi

De taxistandplaatsen bevinden zich voor de aankomsthal van het vliegveld. Een rit naar Wenen kost ongeveer € 32,00. Vraag wel om het speciale luchthaventarief. Er zijn speciale Lufthafentaxi’s. Een bus voor rolstoelvervoer is aan te vragen via Airport Transfer Service (telefoon: 0043-1-700735910).

Hotels, winkelen en restaurants

Tegenover de aankomsthal staat het NH Vienna Airport Hotel. Je kunt hier kamers huren. Er zijn drie klassen: standaard, business en superieur. Het vliegveld Wenen heeft meer dan 70 winkels, en daarbij nog snackbars, cafés en restaurants. In beide terminals zijn banken en geldautomaten.

Adres vliegveld Wenen

Vienna International Airport
P.O. Box 1
A-1300 Wien Flughafen
Oostenrijk
Telefoon: 0043-1-70070