Autohuur Gent

bookanddrive

bookanddrive

Bookanddrive.nl heeft een erg groot aanbod van goedkope huurauto's in Gent

Meer over Autohuur Gent

Natuurlijk heeft een grote stad Gent veel stadsverkeer. Maar een auto huren heeft wel als grote voordeel dat je veel vrijheid hebt en nergens en van niemand van afhankelijk bent.

Waar kun je een auto huren?

Op vele plaatsen in de stad. Maar je kunt ook op vliegveld Zaventem een auto huren of bij het station in Gent. Je kunt van tevoren natuurlijk een en ander al regelen. Je kunt alvast het merk uitzoeken, het type en soort brandstof en nog meer. Zo kun je online een auto huren en wanneer je in Gent bent, kun je meteen je gereserveerde auto ophalen. Dat scheelt best wel een hoop tijd. Je kunt ook besluiten een auto te huren nadat je in Gent bent aangekomen. Er zijn verhuurbedrijven genoeg dus je kunt hen goed met elkaar vergelijken. Op deze manier kom je vanzelf bij een bedrijf uit met de gunstigste voorwaarden.

Enkele voorwaarden

Als je een auto huurt en betaalt met een creditcard dan moet je tenminste 21 jaar zijn. Betaal je de huur contant dan moet je tenminste 23 jaar zijn. Wel is het zo dat je WA verzekerd ben want deze premie zit in de prijs. In Belgiƫ bestaat ook een verplichte autokeuring en dat betekent dat je een veilige auto meekrijgt. Vergeet niet je rijbewijs mee te nemen anders het verhuurfeest al meteen voorbij!

Brandstofprijzen

Deze prijzen zullen niet veel verschillen met Nederland. Langs de autosnelwegen kun je alle gangbare brandstoffen tanken. Rij je op LPG dan moet je van tevoren bekijken welk tankstations deze brandstof hebben. Uiteraard betaal je met euro`s maar je kunt ook betalen met alle gangbare creditcards. In Gent kan het voorkomen dat een tankstation in de avond na een bepaalde tijd is gesloten.

Waar rekening mee te houden

-Net zoals in Nederland is het verplicht de veiligheidsgordel te dragen; dat geldt ook voor de andere inzittenden.
-Een alcoholpromillage van 0,5 procent is toegestaan. Beter is het om helemaal geen alcohol te gebruiken want je rijdt toch een ander land en in een andere stad.
-Het is verder verboden te parkeren voor openbare gebouwen. Zie je een witte of gele streep op de weg dan mag je daar ook niet parkeren.
-Blijf altijd alert in Gent. Dat geldt met name bij de stoplichten. Het kan zijn dat deze lichten niet goed op elkaar zijn afgestemd.
-Rij je binnen in de stad, dan mag je maximaal 50 kilometer per uur rijden.
-Ga je de stad uit, dus buiten de bebouwde kom, dan mag je hoogstens 90 kilometer rijden.
-Ga je een autosnelweg op dan mag je maximaal 120 kilometer per uur jagen.
-Een snelheidsovertreding maken is natuurlijk niet slim. Er moet wel contant worden afgerekend en dan pas mag je verder. Niet betalen is je auto laten staan.

Tot slot

Parkeren kun je in parkeergarages die zich aan de rand van de stad bevinden. Ook in de binnenstad is parkeren mogelijk. Er zit wel een maximum tijd aan vast en een parkeergeldbedrag. Veel plezier toegewenst en nogmaals, kijk goed uit!