Shoppen Gent

Meer over Shoppen Gent

Natuurlijk kun je, zoals in elke grote stad, shoppen. Ook dus in Gent en een groot voordeel is dat de binnenstad nagenoeg autovrij is. En dat zal het shopplezier alleen nog maar verhogen. De meeste winkels zijn alle werkdagen open en op de zaterdag vanaf 09:00 uur tot 17:00 uur of vanaf 10:00 uur tot 18:00 uur. Op zondag kom je bij alle winkels voor een gesloten deur.

Winkelcentra

Een hele grote en bovenal gezellig winkelcentrum is Shoppingcenter Gent Zuid. In het oude pand dat erg stijlvol is zul je veertig winkels aantreffen. En niet van alles hetzelfde, nee, voor allerlei zaken kun je hier uitstekend terecht. Jouw koopwinkel ligt op het Wilsonplein 4. Een tweede winkelcentrum is Post Plaza. Ook hier kun je eindeloos kijken en kopen. Ben je lichamelijk helemaal leeg, dan kun je in dit centrum wel ergens koffie gaan drinken. Dus alles bij de hand onder één dak.

Winkelstraten

En waar kun je dan beter terecht dan in de Veldstraat die vlakbij de Korenmarkt ligt. Hier vind je de bekende merken. Ga ook eens een zijstraatje in en je komt daar verbluffend leuke boetiekjes tegen. Vooral schoenen, boeken en juwelen zijn daar te koop. Een andere topwinkelstraat is de Brabantdam en hier vind je echte designkledingwinkels.

Markten

Op elke vrijdag, zaterdag of zondagmorgen is er een rommelmarkt op het marktplein Sint-Jacob. Daar kun je nu net iets vinden dat je al lang zocht. Deze markt staat ook bekend om de gezelligheid. Ben je in de buurt van Kerstmis op bezoek in Gent, dan tref je het toevallig wel hoor! De mooiste kerstmarkt van heel Gent is aan het Sint-Baafsplein. Het is net alsof je midden in een kerstsprookje zit. De winkels zijn extra mooi opgetuigd, er staan kraampjes waar je leuke kerstspullen kunt kopen en je hoort de mooiste kerstmuziek. Ook kun je gezellig schaatsen op het plein. Als je nu nog niet in stemming komt... en ben je er één keer geweest, dan ga je er volgend jaar weer heen. In de zomerperiode is er elk weekeinde een ambachtsmarkt. Hier kun je zien hoe zaken vroeger werden gemaakt, verdraaid interessant hoor en je vindt deze markt op de Groentenmarkt. Op diezelfde Groentenmarkt is elke vrijdagochtend een levensmiddelenmarkt en in het bijzonder vele biologische producten.

Winkels

Zoek je kleding uit vroegere jaren, zeg maar vanaf 1950 tot 1990, dan moet je beslist naar Bernard Gavilan toe. Je komt hier bijna niet uitgekeken want het is gewoon een erg aantrekkelijke winkel. Deze winkel zit in de Sint Pieternieuwstraat 1. Ben je op zoek naar een nieuw paar schoenen of een leuke tas of naar veel meer, dan is voor jou boetiek Pieternel hét adres. En die boetiek ligt aan het Sint-Jacobsplein. Er is ook een winkel in Gent waar zowat alles wordt verkocht. Van een oude radio tot en met een berenvel. Het interessante is bovendien dat elke dag nieuwe `rommel` te koop is. De naam van dit leuke winkeltje is `Habbekrats` en je vindt het op de Ottogracht nummer 5. Ben je een snoepkont, heb je altijd wel zin in iets lekkers, in iets hartigs dan hoef je niet verder meer te zoeken. Ga meteen een voorraadje kopen bij De Temmerman en die snoepwinkel is in de Korte Dagsteeg.
Linnen is natuurlijk een belangrijk product van Gent en dat alle honderden jaren. En voor een handgemaakt tafelkleed uit linnen ga je naar het Kloskanthuis. En dat is weer te vinden in de Korenlei. Maar zij verkopen ook zilveren sierraden. Altijd op zoek geweest naar kaarten, reisgidsen, reisboeken en nog veel meer van die zaken, dan is Atlas en Zanzibar jouw heerlijke winkel waar je uren en uren lang kunt struinen. Het adres van deze grappige winkel is Kortrijksesteenweg 10.

Antiekzaken

Misschien heb je veel belangstelling voor antiek. Nu je toch in Gent bent wil je best wel eens wat antiekzaakjes bekijken. Om mee te beginnen, antiekwinkel De Pauw-Müller. Dit antiekbedrijf is gevestigd in de Jacobijnenstraat 2. Een andere leuke en zeker interessante antiekzaak is Jan Parret. Het is geen rommelzaakje maar een echte antiekzaak waar je kwaliteitsproducten krijgt. Zeker de moeite waard om eens binnen te stappen in de Oudburg 52.

Het moge duidelijk zijn dat er in Gent veel en veel meer te koop is. Gent is een grote stad en bovengenoemde winkels en zo meer is echt een kleine greep uit het grote aanbod. Veel plezier met shoppen toegewenst!