Betalen Gent

Meer over Betalen Gent

In België en dus natuurlijk ook in Gent kun je betalen met de euro. Dat is verdraaid gemakkelijk want daarvoor was de munt de Belgische frank. Wilde je toen naar die stad toe, dan moest je eerst naar de bank toe om franken te kopen. Na je vakantie moest je wéér naar de bank om de franken weer om te ruilen voor guldens. Erg omslachtig allemaal en het kostte extra geld en extra tijd.

Geld en meer

Zoals in alle grote steden in Belgiƫ zijn er in Gent veel banken waar je door de week terecht kunt. In principe kun je je geldzaken regelen tussen 09:00 uur tot 16:00 uur in de middag. Het kan zijn dat sommige banken tussen 12:00 uur en 14:00 uur zijn gesloten. Vaak is ook op zaterdagochtend een bank nog open. Is de bank gesloten dan is er altijd wel een pinautomaat in de buurt. Ga je shoppen of uit eten of tanken dan kun je ook daar vaak pinnen. Erg gemakkelijk. Meestal kun je ook betalen met creditcards, vooral met de bekendste cards is dat de gewoonste zaak van de wereld.

Oppassen

En je vindt deze soort criminelen in elke grote stad en dat doet geen enkele stad goed; zakkenrollers. Dat soort mensen hebben heel snel in de gaten wie de toeristen zijn en zij blijken vaak een makkelijk slachtoffer te zijn. Waar zij vaak toeslaan is op drukke markten, stations en winkelcentra. Zorg ervoor dat je je spullen goed opbergt. Neem nooit veel contant geld mee immers, pinnen kun je overal.

Toch gebeurd

Je bent toch de klos en dat zal je verblijf niet veraangenamen. Erg jammer maar wat moet je dan zo snel mogelijk doen? Bel je bank op (zorg dat je het telefoonnummer altijd bij je hebt) en laat meteen je pasjes blokkeren. Doe daarna aangifte bij de politie in Gent. Denk nu niet dat het niet zal helpen want als iedereen zo gaat denken dan gebeurt er inderdaad helemaal niets. Natuurlijk is de kans op zakkenrollers klein in Gent maar wees altijd voorzichtig met portemonnees en met tassen en zo meer. Toch een prettig verblijf in Gent toegewenst!