Uitgaan Gent

Meer over Uitgaan Gent

Uitgaan in Gent is niet alleen een belevenis voor de Gentenaar. Uitgaan is zeker ook een belevenis voor de toerist. Die toerist ervaart dan de heerlijke nonchalante levensstijl, de levensstijl van een echte Bourgondiër. Omdat Gent een grote stad is, biedt het een breed scala aan uitgaansmogelijkheden. Tijdens je verblijf in de stad is het altijd goed te weten te komen hoe het in de Gentse café`s er aan toegaat. Dat geldt ook voor de restaurants, de discotheken, de bioscopen en attractieparken. Nu volgt een volstrekte willekeur uit de vele uitgaansgelegenheden die de stad rijk is.

Café`s

Om te beginnen met café Petrus. Dit café is al om 11:30 uur open. Je kunt hier binnenlopen voor een pint en je kunt hier ook wat te eten kopen. Een echt leuk Gents café dat je echt eens moet bezoeken tijdens je verblijf. Het adres is Sint- Amandstraat 15.
Een heel apart café is café Charlatan. Vind je vast wel op de Vlasmarkt nummer 6. Het etablissement heeft drie zalen en elk genre wat muziek betreft kun je hier horen. Een gezellig bedrijf waar iedereen van harte welkom is. Alleen op maandag gesloten en verder geopend vanaf 19:00 uur.
Café Defoo is toch wel een begrip hoor in Gent. Zeker elke zaterdagavond is de toptent helemaal gevuld met jonge gasten. Het adres voor dit gezellige ding is Kazernenstraat 1.
Een café dat inmiddels een echt studentencafé is geworden is café Koepuur. Logisch is het dan dat het vanaf half juli tot half augustus is gesloten. Het café is ondergebracht in een oud maar wel mooi gebouw. Mocht het café open zijn, ga dan daar maar eens naar binnen. Het adres is Coupure Links 651.

Restaurants

Eén van de meest gezellige en een van de beste restaurants van heel Gent is restaurant De Witte Leeuw. De keuken is georiënteerd op de Franse en Belgische keuken dus dat betekent geweldig culinair genieten. De bediening is vlug, vriendelijk en spontaan. Zeker de moeite waard en daarom als de wiedeweerga naar Graslei 6.
Niet te versmaden zijn de verse groenten uit eigen tuin. Niet te versmaden is de gigantische keuze uit maar liefst 400 wijnen. Niet te versmaden is de geweldige sfeer van dit restaurant met de naam Jan van de Bon. De prijzen zijn heel netjes dus ook dat is meegenomen. Het adres is Koning Leopold II-laan 43.
Ook kent Gent een Japans restaurant namelijk Fujiyama. En dat zul je vinden in de Zalmstraat 29. Een belevenis, zeker als je nog nooit een Japans restaurant hebt bezocht.
Restaurant De 3 Biggetjes zit in de Zeugsteeg op nummer 7. En dat ligt weer in de Gentse wijk Patershol. Een aparte maar wel goede eetgelegenheid. Eigenlijk moet je hier geweest zijn, zo`n naam en dan in zo`n straat zegt genoeg!

Discotheken

Discotheek Decadance is erg bijzonder hoor. En het is ook een fenomeen. Het ligt in de Overpoortstraat en die straat staat bekend waar de gezelligheid boven aanstaat. Hier kun je echt je gang gaan op een zaterdagavond. Dan kan het erg druk zijn maar wat geeft dat nou…laat alles maar over je heenkomen!
Discotheek Frisco Disco maakt jouw feest nog gekker! Een disco waar je niet opvalt. Waar niemand kijkt naar je kleding, waar je helemaal jezelf kunt én mag zijn. Een verademing, een verrassing. Voor een dolle avond, en lange nacht, ga dan maar naar de Sint- Jacobsnieuwstraat 50.
Deze discotheek slaat werkelijk alles. De hipste dansfabriek van heel Europa en dat wil wel wat zeggen! De naam van dit magnifieke muziekgebouw is Culture Club. Wil je je verdere leven iets zeggen over discotheken dan is alle aandacht voor jou. In één woord krankzinnig cool! Voor een onvergetelijke avond naar Afrikalaan 174.

Bioscopen

Kinepolis vind je in de Ter Platen 12. Alle nieuwe films worden hier gedraaid. Een heerlijk avondje spanning én ontspanning.
Je kunt ook eens naar Sphinx gaan. Een fijne bioscoop met op dezelfde avond veel films. Het adres van deze bioscoop is Belfortstraat 37
Studio Skoop zit op het Sint Annaplein 63. Het staat bekend als de betere bios met films uit alle hoeken van de wereld. Na de film kun je ook nog wat gaan drinken in het bijbehorende café.

Attractieparken

Het is meer een recreatiepark en de naam is Recreatiepark Blaarmeersen. Er is een strand met een afgebakende zwemzone, wel zo veilig voor kleine kinderen. Verder is er nog een ligweide, een speelweide en een speeltuin bij. Elke dag open en het adres is Zuiderlaan 5.
De Speelkade in de Sint-Salvatorstraat 18 ligt midden in het centrum en is een binnenspeeltuin. En niet alleen voor kinderen want ook de wat oudere mensen zullen hier zich prima vermaken.
In Attractiepark The Zone kun je lasergames beoefenen. Geschikt voor jong en oud. Na het gevecht is het goed uitrusten in de bar. Het adres is Voskenslaan 135.

Waar je ook heengaat tijdens je verblijf in België, in Gent, dat maakt niet uit. Je moet het toch zelf maken maar de Gentenaren willen je graag hierbij helpen. Zo kom je vanzelf bij de meeste ideale gelegenheid die bij past. Veel plezier!