Treinreis Gent

(5)
Sorteer op:
  • Best beoordeeld
  • Sterren
  • Prijs

Campanile Hotel Gent

Campanile Hotel Gent ligt vlakbij de snelweg A14 op 5 km van Gent. Elke kamer is voorzien van een dienblad met thee, koffie en koekjes, dat dagelijks wordt bijgevuld. De kamers hebben gratis WiFi.

Vanaf € 208,- Trein + Hotel

Alleen hotel vanaf € 79,-

Meer info

Novotel Gent Centrum

Novotel Gent is ingericht in een tijdloze stijl die een huiselijke sfeer met zich mee brengt.

Vanaf € 245,- Trein + Hotel

Alleen hotel vanaf € 85,-

Meer info

Ghent River

Ghent River is een heuse aanrader! Dit hotel is zeer smaakvol omgetoverd tot een hotel met sfeer en authenticiteit. Op een steenworp afstand vindt u de Vrijdagmarkt, ...

Vanaf € 224,- Trein + Hotel

Gravensteen

Vernoemd naar Kasteel Gravensteen, een imposante Middeleeuwse burcht, die is uitgegroeid tot één van de highlights van Gent.

Vanaf € 183,- Trein + Hotel

Monasterium Poortackere

Monasterium Poortackere, een voormalig klooster uit de 13e eeuw, waar u verblijf een heuse beleving zal zijn. U zult hier aangenaam verrast worden door de sfeer ...

Vanaf € 191,- Trein + Hotel

Alleen hotel vanaf € 80,-

Meer info
  • 1

Meer over Treinreis Gent

Met de trein naar Gent is hoogstwaarschijnlijk het meest ideale vervoermiddel. Vanuit diverse plaatsen in Nederland trein je er zo naar toe. Geen gedoe met files, je hoeft niet te tanken onderweg als je met je auto gaat, geen pech onderweg en je hoeft je niet eens te concentreren. Je hoeft je tijdens de treinreis nergens zorgen over te maken en dat is een bijzonder groot voordeel. En wat te denken van de prijs…mankeert niks aan en de trein zet je ook nog eens bijna voor de deur af, wat wil je nog meer? Ook mag je net zoveel bagage meenemen als je wilt, zolang jij de bagage maar kunt tillen al doe je er grove grindtegels in je koffer!

Slaapplaats geboekt

En dat heb je nog eens slim bekeken. Vanaf het treinstation in Gent pak je een taxi en die brengt je vliegensvlug naar je onderkomen. Meestal is het onderkomen een fijn hotel, en daar zijn er genoeg van in Gent. In het hotel ben je verzekerd van een goed bed, en dat moet ook want je zult heel wat moeten lopen. Verder weet je zeker dat je de ochtend start met een stevig ontbijt waar je even mee verder kunt. Uiteraard kun je uitgebreid dineren in je hotel. Een alternatief is eens een restaurant binnenvallen, bestellen en benieuwd zijn wat je krijgt te smullen. Want ook dat hoort allemaal bij je ontdekkingsreis door Gent. Na het eten is het de hoogste tijd voor een bezoek aan een café. Ja hoor, gewoon doen, wat kan jou het schelen, jij hebt vakantie dus geniet er maar van. Pak daar eens maar een paar stevige pinten en er zit altijd wel iemand binnen die verlegen zit om een praatje. Gentenaren, en ook alle Belgen, zijn vriendelijk en gastvrij dus dat zit wel goed. Na de kroeg wil je de dag stijlvol afsluiten in een muziektempel en ook die zijn er genoeg in de stad. Maak het maar niet al te laat want straks wacht er weer een nieuwe dag, vol met beloften. En zo zal je verblijf in Gent ongeveer verlopen. Overdag genieten en bewonderen van de mooiste bezienswaardigheden en musea. In de avond aangenaam culinair genieten van typische Gentse en Belgische gerechten. Niet alleen van de wereldbekende frieten en bier maar ook van de heerlijke vissoorten en chocolade. België en Gent hebben dat allemaal in huis opdat je het aan niets zal ontbreken.

Natuurlijk, tijd te kort!

Want daar draait het wel op uit. Gent is te mooi, te indrukwekkend en te interessant om dat in jouw vakantie allemaal te gaan uitzoeken. De tijd zal je opbreken want een dag heeft slechts vierentwintig uur. Je hebt veel gezien maar lang niet alles. Je hebt erg genoten maar nog lang niet van alles. Je hebt je verwonderd maar nog lang niet over alles. En je laatste dag komt alweer in zicht. Slechts korte tijd is nog aanwezig om zoveel mogelijk te absorberen en dat doe je ook want aan jou ligt het niet. Jammer hè, hardstikke jammer maar het feest, het vakantiefeest in Gent is bijna voorbij. En je slaapt voor de laatste nacht in je bed. En je gaat voor de laatste keer ontbijten. Je denkt onder het eten terug aan de periode die te snel voorbij is gegaan. Je glimlacht tegen jezelf omdat je best wel baalt. Na het ontbijt ga je je koffer inpakken en daarna wacht je op de taxi die het hotelpersoneel voor jou heeft gebeld. Je hoort de claxon van de taxi en je staat op. Je gaat het personeel een hand geven want zo gaat dat onder vrienden. Je zegt meteen dat je wel terugkomt, kijk, dat doet je goed. Terugkomen is ook het juiste woord en dat woord sterkt je weer. Je lacht met dat heerlijke vooruitzicht.

Met de trein terug

Je verlaat het station van Gent. Nog snel kijk je naar buiten om op jouw manier afscheid te nemen. Het was voor korte tijd jouw stad waar je mocht wonen, waar je gewoon werd behandeld als een Belg. En daar mag je trots op zijn, jij was één van hen alsof dat heel gewoon was. Nog diezelfde dag ga je thuis op je gemakkie al de foto`s bekijken. En bij elke foto heb je een herinnering, bij elke foto lach je want je weet nog precies wanneer en waarom je die hebt gemaakt. Je vrienden en vriendinnen, collega`s en nog veel meer mensen zullen nieuwsgierig vragen hoe je vakantie was. Dat hadden zij beter niet kunnen doen want je komt al snel heel aardig op dreef. Maar zij vinden het allemaal machtig interessant, ook natuurlijk jouw ervaring met de trein. Misschien gaan zij een volgende keer wel met je mee, met de trein en naar heerlijkheid Gent.

Toon op kaart
Toon als lijst