Weekendje Gent

(14)
Sorteer op:
  • Best beoordeeld
  • Sterren
  • Prijs

Hotel De Flandre

2 daagse treinreis naar Gent. Het is leuk binnenkomen in De Flandre op het authentieke stenen straatje. Een prettig hotel, compleet gerenoveerd en met een warme uitstraling. De moderne kamers zijn van alle gemakken voorzien. Ligging: Gelegen in een rustig straatje in het historische centrum van Gent. De Korenmarkt ligt...

Vanaf € 84,- Alleen hotel

Hotel Monasterium Poortackere

Charmant hotel in het centrum van de stad. Hotel Monasterium Poortackere is gevestigd in een schitterend 19e eeuws kloostercomplex.Ligging: In het centrum, op ca. 400 m. van de Korenmarkt en de Graslei. Station Gent St. Pieters op ca. 1800 m.Voorzieningen: Receptie, bar, tuinen met terras en lift in het hoofdgebouw. Ka...

Vanaf € 70,- Alleen hotel

Erasmus Hotel

Het charmante Erasmus Hotel is gevestigd in het 16e eeuwse huis van een edelman. U bevindt zich hier midden in het historische centrum van Gent, op loopafstand van alle interessante bezienswaardigheden.

Vanaf € 69,- Alleen hotel
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »

Meer over Weekendje Gent

Gent is één van de mooiste steden van België. Het is wat het aantal inwoners betreft geen wereldstad maar heeft wel alles in huis. Van echt boeiende musea tot prachtige statige bezienswaardigheden. Van knusse cafeetjes tot superbekende evenementen. Van eenvoudige kroegjes tot super de luxe hotels. De Gentse sfeer is uniek te noemen en als je in de stad bent weet je waarom de stad zo goed wordt bezocht. De keuze om Gent te vereren met een bezoek mag je best wel een voltreffer noemen. Een weekeinde is niet echt lang, jammer maar het is niet anders. Laten we dan maar snel beginnen met de ontdekkingsreis door deze heerlijke stad en vanuit je hotel. Een fijn hotel om je weekeinde door te brengen is het Astoria Hotel Gent. Voordeel is dat je vlakbij het centrum woont. Een ander goed hotel is Hotel de Flandre. Deze staat midden in het historisch centrum dus wat wil je nog meer!

De stad

Je gaat eerst de stad eens onderzoeken. Nou, dan kom je echt wel wat tegen hoor, zeker in het historische centrum. Daar is veel te zien en daar zul je zeker de tijd voor nemen. Hopelijk heb je je fototoestel meegenomen en zo niet, dat zou bijzonder jammer zijn. Anders koop er maar een, echt doen! Je kunt de stad lopend verkennen, niks mis mee maar met de fiets ben je overal sneller. Huur ergens een fiets, zul je zien hoeveel plezier je daar van hebt. Een bezienswaardigheid die je zeker zult tegenkomen is het stadhuis. Alleen al van de buitenkant is het al smullen geblazen en dan moet je nog naar binnen. Je treft daar enkele zalen aan en er is ruimschoots genoeg aanwezig om daar eens te blijven rondhangen. Na dit bezoek is ook een bezoek aan de Sint-Baafskathedraal een feest op zich. Binnengekomen kun je kennismaken met het grootste orgel van alle Beneluxlanden

Shoppen

Want dat hoort erbij. Nou kun je in Gent winkelen totdat je beurs platter is dan een dubbeltje. Een bekende winkelstraat waar je alle topmerken zult vinden is de Veldstraat. Een begrip in Gent. Heb je er de kracht nog voor dan is de Brabantdam ook een heerlijke winkelstraat waar je je heerlijk kunt uitleven. Uitgeshopt…dorst en ook wel hongerig? Om de dorst te bevechten is café Petrus jouw aanlegplaats. Neem dan wel een grote Belgische pint, zooo, dat smaakt naar meer of niet dan. Van drinken krijg je altijd een hongerig gevoel. Restaurant De Witte Leeuw staat voor je klaar en daar onderga je de Belgische keuken. Een weelde voor de tong, wat zalig, wat een voortreffelijk diner! Na het vorstelijk dineren is een bezoekje aan winkelcentrum Shoppingcenter Gent Zuid zeker de moeite waard. Tientallen winkeltjes onder één dak. En nee, niet alles van hetzelfde, er is een grote verscheidenheid aan type winkeltjes en dat maakt het daar zo interessant. Een markant winkeltje is Habbekrats. Je kunt hier bijna alles kopen wat prullaria betreft, en elke dag verse aanvoer. Hier kom je voorlopig niet uitgekeken. Omdat je in het weekeinde zit, kun je bijvoorbeeld eens de rommelmarkt bezoeken. Deze wordt gehouden op het marktplein Sint-Jacob.

De avond in stijl afsluiten

De winkels zijn dicht en nu begint het heerlijke uitgaan in Gent. Je begint de lange avond en nacht in een café en een hele gezellige is Defoo. Een toptent in Gent. Nadat je hier een fijne tijd hebt doorgebracht wordt het hoog tijd voor de uitsmijter. Er zijn natuurlijk vele discotheken in Gent maar waar je beslist heen moet is discotheek Decadance. Erg gezellig en erg druk dus dat gaat wel lukken. Wil je nog een deur verder dan is discotheek Frisco Disco een uitgaansgelegenheid die zijn weerga niet kent. Je valt niet op in de menigte en alles mag en kan! Wil je in plaats van de disco naar de bioscoop, dan kun je bijvoorbeeld naar Studio Skoop toe. Er wordt vast wel een film vertoond die je mooi vindt.

Het weekeinde zit er op

Jammer hoor, je hebt het zo goed naar je zin. Aan alles komt een eind en dat moment is nu aangebroken. Met prachtige foto`s en herinneringen ga je weer op huis aan. Een weekeinde Gent heeft je goedgedaan en je wilt er graag nog eens terugkeren. En Gent wil jou ook graag weer eens terugzien. Een perfecte match dus en daar mogen beide partijen blij om zijn. Een heel fijn weekeinde toegewenst in één van de mooiste en fijne steden van België, Gent.

Toon op kaart
Toon als lijst