Busreis Gent

Meer over Busreis Gent

Een prima vervoermiddel om naar Gent te gaan is de bus. En het maakt niet uit of je nu voor een fijne dag gaat, een weekeinde of nog langer. Een groot voordeel is dat je zelf niet hoeft te rijden.

Enkele routes

Stel, je vertrekpunt is Utrecht voor de makkelijkheid. Je kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:
- Vanaf Utrecht rechtstreeks naar Antwerpen via Breda en daarna naar Gent.
- Vanaf Utrecht bus je eerst naar Eindhoven. De grens over richting Antwerpen en eindstation Gent.
- Vanaf Utrecht naar Roosendaal. Dan over de grens naar Brugge en dan is Gent al in zicht.
En natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden.

Fijn hoor, een busreis!

Zeker weten want een busreis naar deze geweldige mooie en interessante heeft voordelen. Op de eerste plaats hoef je zelf niet achter het stuur. Ten tweede zit je bij mensen in de bus die óók graag naar Gent gaan, en dat praat wel een stuk makkelijker. Je zit in fijne stoelen en de koffiebar is binnen handbereik. Dat geldt ook voor het toilet. Natuurlijk zijn er plaatsen waar even gestopt wordt. Tijd voor een kop koffie met iets lekkers en voor een sigaretje. Airconditioning is standaard dus je komt lekker fris aan. De kans is aanwezig dat je een file terechtkomt maar dat maakt niks uit. De file lost vanzelf wel weer op en daar ga je weer. Zin om even een dutje te doen…ook dat kan. Alles bij elkaar genomen is een busreis een prima vervoermiddel om op deze manier in Gent te komen. En niet te vergeten natuurlijk is dat zo`n busreis erg voordelig is. Een busreis naar Gent, wat wil je eigenlijk nog meer!

En dan ben je in Gent

Dan begint jouw vakantie écht! Vanuit je al geboekte hotel gaat het grote ontdekken beginnen. Na een stevig ontbijt ga je de straat op en je weet eigenlijk niet waar als eerste naar toe te gaan. Dat geeft niks want je kunt Gent toch niet een weekeinde bekijken. Dan zul je langer daar moeten blijven. Gent is een oude stad. Dat houdt in dat er vele oude bezienswaardigheden zijn, spannende musea en nog veel meer. Na een fijne dag is het eerst lekker eten in je hotel maar dat hoeft niet persé. Gent heeft vele restaurantjes en je moet de Belgische frieten wel eten hoor. Dat is dé traditie van België. En ook ga je rustig genieten van een Belgische pint. Dat moet je doen want ook dat hoort bij Gent, dat hoort bij België. En weet je wat er ook bij hoort…de overheerlijke wafels die helemaal ondergedompeld zijn in de bekende Belgische chocolade. De grote stad heeft daarnaast een willekeur aan discotheken, theaters en gezellige kroegjes waar je je meteen thuis zult voelen. En daarom moet je zeker je fototoestel niet vergeten! Maar zoals altijd komt het einde te snel in zicht. Je voelde je al een hele Belg en dat is een goed teken. Het teken van een supergeslaagde vakantie.

De laatste dag

Ga er maar op tijd van genieten. In de ochtend vroeg uit je hotelbed, een snel ontbijt want je wilt er nog uithalen wat er in zit. Nog even snel naar die bezienswaardigheid, nog even snel naar dat leerzame museum, nog snel naar die grote winkelstraat. Om souvenirtjes te kopen voor je familie, vrienden en collega`s. Maar is het bijzonder voor jezelf opdat je Gent nooit zult vergeten. Je verlaat Gent maar je neemt Gent in je hart mee naar huis.

Het afscheid

Je wist het, je wist het, onvermijdelijk maar meer dan helaas. Een laatste groet aan je hotel waar je zo welkom was. Een laatste groet aan je stamkroeg en een laatste groet aan je nieuwe vrienden en vriendinnen. Dat was het en het is niet anders. Bedroefd maar toch gelukkig dat je Gent hebt leren kennen stap je weer in je bus. De chauffeur toetert nog even kort en de bus zet zich in beweging. Een laatste handkus, een laatste zwaai, een laatste groet…

Weer thuis

Wat heb je veel te vertellen. Natuurlijk over het heerlijke Belgische land en natuurlijk over de indrukwekkende stad Gent. En er zal beslist gevraagd worden hoe de busreis was. Je glimlacht even en je steekt van wal. Iedereen zal aan je lippen hangen. Wanneer je eindelijk klaar bent zul je beslist wel van iemand een zucht horen. En wanneer je ook nog eens vertelt dat je de volgende vakantie wéér met de bus zult gaan, zullen je luisteraars dat ook gaan doen. En waarom ook niet…een busreis is nu eenmaal een geweldige ervaring waar je nooit spijt van zult krijgen. Fijn verblijf in Gent!