Taxi Gent

Meer over Taxi Gent

Een taxi is erg gemakkelijk wanneer het openbaar vervoer is gestopt dus zeg maar, midden in de nacht wanneer je terug naar je hotel wilt. Een grote stad als Gent heeft natuurlijk de nodige taxi`s rijden. Wel is het zo dat je behoorlijk moet betalen voor je ritje maar dat is overal zo!

Hoe aan een taxi te komen?

Er zijn enkele opties mogelijk. De eerste is een taxi telefonisch bestellen. Het hotelpersoneel wil dat graag voor je doen. Een tweede optie is naar een standplaats gaan in de stad en die zijn er wel te vinden. De derde optie is gewoon een taxi aanhouden op straat. Kijk bij het instappen of jouw taxi wel een taximeter heeft. In het geval dat je er geen ziet kun je uitstappen en een andere nemen. Wat je ook kunt doen is een prijs van tevoren afspreken. In veruit de meeste gevallen zit er wel een meter in. Na de rit krijg je dan ook een uitgeprint bewijs.

Hoeveel ga je betalen?

Een en ander is afhankelijk waar je instapt en waar je uitstapt dus de afstand die je hebt overbrugd. Op de eerste plaats betaal je altijd het instapgeld en dat bedrag ligt rond de 2,50 euro. Er zijn in principe twee tarieven. Blijf je binnen de stadsgemeenten dan ga je ongeveer 1,45 euro per kilometer betalen. Ga je buiten de stadsgemeenten dan wordt het wel een stuk duurder. Dan wordt de prijs namelijk verdubbeld dus ongeveer 2,90 per kilometer. Moet jouw taxi ergens op je wachten dan betaal je hier 25 euro per uur voor. Dus als je iets hebt dan moet je je zaakjes maar snel afwerken! Totaal bekeken is de taxi in Gent beslist niet goedkoop.

Nog om te weten

Je bent ook in de taxi verplicht de autogordel om te doen. Bij een prijsafspraak kun je proberen om af te dingen want de concurrentie is moordend. Fooi geven is helemaal ingeburgerd, ook in Gent, maar het is niet verplicht. De fooi zit al in de rit verwerkt maar het wordt wel op prijs gesteld.