Weer Gent

Meer over Weer Gent

Koele zomers, met uitschieters. Milde winters, met uitschieters. Dat is het gangbare weer in Gent. De stad heeft een zeeklimaat en dat komt door de sterke invloed van de warme Atlantische stroming. In het voorjaar valt in Gent de minste neerslag maar je weet nooit of het een bepaalde dag wel droog blijft. Een paraplu is altijd aan te bevelen.

Enkele cijfers

De zomermaanden kennen een gemiddelde temperatuur van zo`n 19 graden en dat is lang niet verkeerd. De hoogste temperatuur komen in juli en augustus, 21 graden. In de avond en nacht zakt het kwik terug naar 13 graden. Juni, juli en augustus zijn de maanden waarin de zon de meeste uren maakt, gemiddeld 8 uur, ook niet verkeerd dus. In juli en augustus valt de minste neerslag, zo`n 12 dagen per maand. De meeste neerslag valt in november, december en januari met 20 dagen per maand. Maart tot en met juni geven de minste millimeters neerslag, de rest van het jaar is het aantal millimeters hoger. In de zomer kan er best wel een uitschieter komen tot dik boven de 30 graden. In de winter kan het ook wel eens in Gent best stevig vriezen, soms wel tot min tien graden.

Wanneer kun je Gent het beste bezoeken?

Nou, eigenlijk altijd. Er is geen ideale periode te noemen. Het weer is gewoonweg grillig en dat heeft ook wel weer zijn charme. Zo schijnt de zon onbarmhartig, zo krijg je een bui regen op je kop. Zo waait het niet of nauwelijks, zo raast een stevige wind door de stad. Schijnt het zonnetje dan kun je bijvoorbeeld aangenaam genieten van op een bankje zitten in een park. Regent het dan kun je gaan schuilen in een gezellige bruine kroeg en wat maakt dan die regen nog uit. Dus Gent kun je altijd vereren met een bezoek ongeacht de tijd en ongeacht het weer.