Shoppen Lissabon

Meer over Shoppen Lissabon

Lissabon is bij uitstek de stad waar je je helemaal kunt uitleven wat winkelen betreft. Natuurlijk zijn er supergrote warenhuizen maar ook piepkleine winkeltjes in smalle straatjes of steegjes. Het ontdekken waard! Je kunt daar terecht voor specialiteiten, boeken, antiek en snuisterijen en voor nog veel meer! Loop eens zo`n antiekzaakje binnen en wie weet ontdek je nog eens iets wat veel waarde heeft in ons land. Voor heerlijke delicatessen moet je inderdaad ook in Lissabon zijn. Natuurlijk de Port maar ook kazen, zoetigheden en worst doen je het water in de mond lopen. Voor de hedendaagse mode kun je natuurlijk naar zo`n groot warenhuis gaan. Voor iets echts aparts zijn er genoeg kleine modewinkeltjes. Niet alleen voor kleren maar ook voor handgemaakte portemonnees, handtassen en schoenen kun je uitstekend terecht. Er zijn bijna 50 boekenwinkels in de stad. Van stripverhalen tot en met schoolboeken. Daarnaast zijn er nog tientallen tweedehands boekenzaken waar je uren lang kunt snuffelen.

Openingstijden

De openingstijden van supermarkten en winkels zijn van 9 uur of 10 uur in de morgen tot 13 uur. In de middag van 15 uur tot 19 uur. Dit geldt voor maandag tot en met vrijdag. Voor de winkels in het centrum zijn de tijden anders. Van 10 uur tot 23 of soms wel tot 24 uur. Deze zijn alle dagen open. Op nationale feestdagen gesloten.

Markten

Er zijn ook markten in Lissabon. Hier ben je niet alleen goedkoper uit, ook is alles vers. De grootste vlooienmarkt heet Feira da Ladra oftewel dievenmarkt. De waren zijn meestal uitgesteld op de grond. De marktlui proberen hun spullen zo duur mogelijk te verkopen. Dus beslist afdingen! Rondom deze marktplaats zitten kleine winkeltjes. Ook interessant om deze eens te bezoeken. Dinsdag tot en met zaterdag van 6 uur tot 16 uur. Praca de Espanha. Op deze markt kun je terecht voor zonnebrillen, horloges, CD`s en meer van die spullen. De marktkooplui doen hun uiterste best om elkaar in volume te overtreffen. Leuk om deze markt eens mee te maken. Elke dag van 9 tot 19 uur behalve op zondag. In een van de rijkere wijken van Lissabon is de Mercado do Campo de Ourique. Deze markt is erg gezellig. Bekend om de kwaliteitsproducten die hier verkocht worden. Vooral olijven vinden hier gretig aftrek. Verder vlees en verse vis, bloemen en groenten. Elke dag van 7 tot 14 uur behalve op zondag.

Winkelcentra

Het grootste winkelcentrum van de stad is Centro Colombo. Buiten de grote Portugese winkelketens zijn hier ook internationale ketens aanwezig. Het grappige van dit winkelcentrum is dat het meer lijkt op een amusementspark. Er is ondermeer een heuse kartbaan op het dak, een bioscoop, een fitnessclub en een bowlingbaan. Amoreiras is een winkelcentrum gebaseerd op Braziliaans concept. Het opvallende is dat er erg veel ingangen zijn. Er zijn er echter zoveel dat het een doolhof is geworden en de uitgangen staan slecht aangegeven. Buiten de internationale en nationale winkelketens is er ook nog een fitnessclub en een bioscoop. Een erg leuk winkelcentrum is Galerias Saldanha. Hier kun je terecht voor modeartikelen, horloges en sieraden en huishoudelijke spullen. Beneden is er een bioscoop en kleine restaurants. Zeker de moeite waard! Geliefd bij de inwoners maar ook bij toeristen is het winkelcentrum Vasco da Gama. Hier kun je winkelen totdat je in elkaar stort. Maar niet getreurd. Er zijn voldoende kroegjes en terrasjes waar je neer kunt strijken. Het opvallende is dat de winkels per branche bij elkaar zitten. Tenslotte nog Armazéns do Chiado. Eerder verwoest door brand. Nu opnieuw leven ingeblazen. Op de begane grond zit een megastore. Daarboven zijn vele café`s en restaurants.

Bijzonder!

Er is in Lissabon een hele bijzondere winkel met de naam `De andere kant van de maan`. In het Portugees `A outra Face da Lua`. Vroeger ging deze bijzondere winkel pas om 3 uur in de middag open en sloot tegen middernacht. De mensen vonden deze openingstijd niet prettig en is dus aangepast. Hier kun je uitermate goed terecht voor sieraden, tassen en spullen uit de jaren 70 en 80. Verder nog leuke kleding en speelgoed. Trek gekregen van al dat bekijken dan hoef je de winkel niet te verlaten want er is ook een café bij. Elke dag open vanaf 10 uur behalve op zondag.

Er zijn natuurlijk nog veel meer gelegenheden waar gekocht kan worden. Een aanrader is het bezoeken van een van de markten. Dan beleef je Lissabon pas echt en je kunt verrassende dingetjes kopen. Altijd afdingen want dat hoort nu eenmaal bij het aankoop - verkoopspelletje. Veel plezier!