Uitgaan Lissabon

Meer over Uitgaan Lissabon

Natuurlijk hoort uitgaan erbij tijdens de vakantie in Lissabon. En daar kun je terecht hoor. Lissabon heeft een nachtleven zoals weinig steden dat hebben. Wanneer de zon is ondergegaan begint het leven op straat, in de kroegen, in de restaurants en in de discotheken goed op gang te komen. Hierbij zijn de fadorestaurants uniek te noemen in de wereld. Lekker en goedkoop eten en genieten van deze oude volksmuziek. De meeste kroegen sluiten pas na twee uur in de nacht. In de disco kun je doorknallen tot zeven uur in de ochtend.

Clubs en discotheken

Avenida 24 de Julho. Een lange boulevard met disco`s en bars is een prima vertrekpunt. Een bekend hardrockcafé is Lisbon. Een hele bekende club, in de richting van het vliegveld is LUX. Erg chique en daar betaal je dan wel voor. De grootste en beste nachtclub van de stad. Er is ook een gezellig en sfeervol terras bij. Van daaruit kun je dan genieten van een mooi uitzicht op de Taag. Andere aanraders zijn club Double W en Dock`s Club. Het kenmerk is dat in die clubs nooit ruzie voorkomt. Een nadeel is dat je eerst tussen de 10 en 20 euro moet neertellen bij binnenkomst.

Uitgaan doe je ook in Bairro Alto. Midden in de nacht lopen daar de straten vol met bewoners maar ook met toeristen. De aanwezige bars zijn erg klein dus de meeste mensen staan gewoon op straat te drinken en te kletsen. Erg sfeervol en supergezellig!

Erg populair bij de jeugd is Alcantara-Mar. Dat is wel een hele grote discotheek! Bar & Co. Een boot die aan een kade van de Taag ligt. Jong publiek met muziek uit de 70 er jaren. Oergezellig.

Een echte `nightclub` is Kapital. Zien en gezien worden is hier het motto. Drie etages, elk met zijn eigen muziek. Op de bovenste etage is een terras. Logisch dat deze tjokvol bezoekers zit want wie wil er nu niet naar de sterrenhemel kijken?

Oei, wat een disco is dit zeg! Kremlin! Niet alleen bekend in Lissabon maar ook ver daarbuiten. Staat zelfs bekend als één van de beste disco`s van het land. Het interieur is best wel macaber. Spullen uit de kerk, grote kerkbeelden en rekwisieten bepalen deze duivelse sfeer. Het publiek, dat van heinde en verre komt is gemiddeld 25 jaar. Geweldige belevenis!

02Lx geeft je de gelegenheid om eens lekker te swingen. Heeft het karakter van een club uit vroegere tijden. Het publiek ligt wat leeftijd betreft rond de 35 jaar.

Salsa Latina. De naam zegt al genoeg. Ook een erg populaire disco. Veel muziek wat de salsa betreft. Verder ook veel Braziliaanse muziek. Moe van het swingen? Terrassen genoeg om even bij te komen.

Restaurants

Voordat er wordt gefeest moet er een gegeten en gedronken worden. Nou, ook dat kan goed voor relatief weinig geld. Lissabon heeft heel veel eetgelegenheden. Aviz bijvoorbeeld. Tientallen jaren ervaring met een van de beste wijnkelders van de stad. O Costelo Mourisco. Wie van de verse vis houdt moet daar maar eens binnenstappen. O Tibetano. Een vegetarisch restaurant. Bekend om zijn prima soepen en taarten.

Natuurlijk zijn er restaurants bij die Braziliaans eten serveren. Een hele goede is Comida de Santo. Het is een geweldig specialiteitenrestaurant.

Ook `de chinees` is hier aanwezig. Een hele goede is Pei Pin. Ga maar eens voor de eend Pei Pin. Verrukkelijk hoor!

Fado

Natuurlijk zijn er ook vele kroegen, bars en café`s. En de echte fadomuziek moet je gehoord hebben anders kun je eigenlijk nooit over Lissabon meepraten. Een goed adres is Senhor Vinho. Niet goedkoop maar wel waar de echte fado nog ten gehore wordt gebracht. Ook een goed adres voor de fado is Taverna do Embucado. Het leuke is wanneer er met deze muziek wordt begonnen dat het dan helemaal stil wordt. Er wordt dan niet gegeten en zelfs een keer hoesten mag niet om enig lawaai te voorkomen. Het toonbeeld van respect voor de fadomuziek! Uiteraard zijn er nog veel meer gelegenheden in zo`n wereldstad als Lissabon. Probeer die ook maar eens uit als je de kans krijgt. Veel plezier!