Weer Lissabon

Meer over Weer Lissabon

Lissabon heeft een mediterraan klimaat. Dat komt door de warme golfstroom. Dit wil zeggen dat de zomer heet en droog is. De winter is koel met vrij veel regen. De wintertemperatuur in Lissabon is ongeveer 16 graden. De zomertemperatuur is ongeveer 30 graden. De warmste maanden in Lissabon zijn juli en augustus. Dan maakt ook de zon de meeste uren. Het kan soms wel bijna 40 graden worden. Ook valt in deze twee maanden niet of nauwelijks neerslag. De minste zonuren zijn in december, januari en februari. In die drie maanden valt ook de meeste neerslag. Altijd in de vorm van regen want sneeuwen of vriezen doet het nooit in de hoofdstad.

Zomervakantie

Voor de zonliefhebbers zijn juli en augustus de ideale maanden om naar Lissabon op vakantie te gaan. Op jaarbasis schijnt de zon maar liefst 2700 uren. Helemaal niet verkeerd! Eind september wordt het allemaal wat minder maar de temperatuur blijft aangenaam. Onweer komt bijna niet voor in de stad. Lissabon mag zich steeds meer verheugen op toeristen die komen voor het voortreffelijke weer.

Badplaatsen

Vlakbij Lissabon liggen twee bekende badplaatsen, Cascais en Estoril. Vroeger was Cascais een klein vissersdorp. Nu is het inmiddels uitgegroeid tot een van de mooiste badplaatsen van Portugal. Een voordeel is dat het nog niet massaal overspoeld worden door toeristen. De drie strandjes zijn schoon en het zeewater is lekker warm. In deze plaats kun je je verder prima vermaken. Estoril is ook erg aantrekkelijk voor de zonaanbidders. Het strand is breed en schoon en loopt vrij steil af. Deze badplaats heeft buiten alle strandvoorzieningen ook een casino. Het hele jaar is het goed heengaan naar Lissabon. Dat is te danken aan de warme temperatuur in de zomer en de milde temperatuur in de winter.