Taxi Lissabon

Meer over Taxi Lissabon

Zoals in elke wereldstad rijden er veel taxi`s in Lissabon. Zeg maar gewoon, heel erg veel. Daarom zijn er geen lange wachttijden. Binnen vijf minuten heb je een taxi.

In de bruisende nacht

Midden in de nacht, tussen 2 en 5 uur is het iets moeilijker om een taxi te krijgen. Dat komt omdat het uitgaansleven om 2 uur begint en om 5 uur eindigt.Een taxichauffeur weet heel goed wie een toerist is of niet. Na middernacht wordt er een toeslag berekend. Ook voor het weekeinde en op feestdagen wordt er die toeslag berekend. Meestal ligt die ongeveer 20% hoger. Als er plaats is ga dan achterin zitten en doe de gordel om. Er zijn taxichauffeurs die dat niet doen maar dat is jouw probleem niet. Wil je een keer genieten van de fadomuziek dan wil je natuurlijk de beste gelegenheid. Vraag dat dan nooit aan een taxichauffeur. De meest slechte gelegenheden betalen een taxichauffeur als die een gast komt brengen. De meeste taxichauffeurs spreken natuurlijk alleen maar Portugees. Toch zijn erbij die redelijk Engels spreken of een beetje Frans. Voor de binnenstad van Lissabon is de taxi gewoonweg het ideale vervoersmiddel voor weinig geld.

Ideaal

Vroeger waren ze duidelijk herkenbaar. De kleur van de taxi was zwart met een groen dak. Tegenwoordig hebben de taxi`s alle gangbare kleuren. De meeste taxi`s hebben nu een geelzwarte kleur. Op het dak zit een lamp. Geeft de lamp een groene kleur dan is de taxi vrij. Als je een taxi nodig hebt dan kun je naar een standplaats lopen. Je kunt een taxi bellen maar je kunt er ook gewoon een aanroepen op straat. Het starttarief is slechts 2,50 euro een voor elke gereden kilometer betaal je maar een halve euro. Blijf je in de stad dan betaal je het bedrag dat op de meter staat. Ga je buiten de stad spreek dan eerst een prijs af. Doe je dat niet dan laten ze gewoon het dubbele tarief betalen.