Treinreis Lissabon

Meer over Treinreis Lissabon

Een treinreis vanaf Utrecht naar Lissabon neemt ongeveer 30 uren in beslag. De totale prijs is ongeveer even zo duur als een vliegticket maar veel gezelliger. Vanuit Parijs gaan er treinen rechtstreeks naar Lissabon. Een voordeel is dat je bijvoorbeeld een nacht in Parijs kunt blijven. Zo heb je nog veel meer vakantie! De trein vertrekt om 22 uur uit Parijs en de volgende dag ben je al in de hoofdstad van Portugal, om 11 uur.

Voordelen

Een treinreis is bijzonder aardig. Onderweg leer je vanzelf andere mensen kennen. Ook kun je onderweg genieten van het steeds wisselende landschap. En slapen doe je in een slaapcoupé. Geen enkele kans op file en je hoeft niet te rijden. Allemaal voordelen. Geweldig hoor zo`n treinreis naar Lissabon. Er moet ook overgestapt worden. Dat gebeurt in Brussel, Parijs en Irun. Maar dat overstappen geeft niks. Je hebt nu eenmaal vakantie en dat overstappen hoort er eenmaal bij. Wat erg leuk is om te doen is een dagboek bijhouden, leuk voor later en je kunt rustig in de trein schrijven. En je ziet telkens ook weer andere mensen instappen. Kun je gezellig een praatje mee maken. Heb je trek gekregen dan kun je altijd eten in de restauratie. En dan kom je in Lissabon aan met de trein. Je bent er. Je pakt een goedkope taxi en even later ben je in je gereserveerde hotel. Dan gaat je vakantie pas echt beginnen. Je gaat de stad verkennen, je gaat lekker eens uit eten, je gaat feesten tot de zon weer opkomt. En dan ga je op het mooie strand uitrusten en genieten van de zon en van het warme weer.Je hoeft nergens rekening mee te houden want je bent met de trein gekomen. Je hebt natuurlijk al vrienden of vriendinnen gemaakt in de heenreis. Dan trek je samen op om van alles te genieten.

Afscheid van Lissabon

Maar aan alles komt nu eenmaal een einde, ook aan jouw supervakantie in Portugal, in Lissabon. Met tranen in je hart neem je afscheid. Van je vrienden, van je vriendinnen. Van het hotel, van Lissabon. En natuurlijk worden er adressen uitgewisseld. Er wordt afgesproken om volgend jaar weer met de trein te gaan. Lissabon is prima bevallen dus nog er een keer heen. Prima keuze hoor! Je pakt in Lissabon een taxi die je naar het station brengt. Overmorgen ben je alweer thuis. Het was geweldig om te doen met de trein. Is echt voor herhaling vatbaar. Zo heb je het afgesproken met je nieuwe vrienden en vriendinnen. Met de trein…klasse hoor!