Busreis Lissabon

Meer over Busreis Lissabon

Een busreis naar Lissabon. En veel goedkoper dan met het vliegtuig. En veel gezelliger. Je hoeft ook niet naar een luchthaven want er zijn altijd veel opstapplaatsen. Nog veel belangrijker is dat je zelf niet hoeft te rijden. Je zit uiterst relaxed in zo`n hypermoderne bus die van alle gemakken is voorzien. Onderweg kun je genieten van het veranderende landschap. Er is altijd een koffiebar. Natuurlijk een toilet en een prima airconditioning. En na zoveel uurtjes rijden kun je de benen strekken en eventueel een sigaretje roken. Kortom, een busreis naar Lissabon is echt een prima begin van de vakantie. Je hoeft ook geen overnachtingen te zoeken want ook dat is allemaal piekfijn geregeld. En krijg je slaap dan ga je toch gewoon een dutje doen. Wat ook erg leuk is zijn de sociale contacten. Je bent toch met elkaar onderweg en tijdens zo`n busreis zijn vrienden snel gemaakt. Je kunt onderweg samen genieten van al het moois dat de natuur ons geeft, en dat is heel erg veel.

Voordelen

Na de eerste dag kom je lekker moe aan in het hotel. Even opfrissen, even genieten van een drankje en daarna heerlijk eten. In de avond nog een lekker slaapmutsje en dan slapen als een roos in een comfortabel hotelbed. De volgende dag, na het ontbijt wordt de busreis voortgezet. De bus rijdt dan allang in Frankrijk. Jonge jonge, wat een vakantie zeg. Wanneer eenmaal gekozen is voor een busreis dan wil je nooit meer anders. Nooit meer zelf rijden. Nooit meer kans op autopech. Nooit meer die constante aandacht op de weg. Nee, heerlijk genieten. Gezellig babbelen en voordat je het weet is het weer tijd om te gaan lunchen. Na de lunch en na het strekken van de benen de bus weer in. En dezelfde avond word je alweer opgewacht door het hotel van overnachting. Natuurlijk, eerst even opfrissen en een drankje. Na gezellig getafeld te hebben is het ook eens tijd om het dorpje of stad te bezoeken met z`n allen. En geloof maar dat je plezier hebt. Ook winkelen is een geliefde bezigheid en er zijn altijd wel snuisterijen te vinden. Laat in de avond of vroeg in de nacht nog een babbel en drankje aan de bar. Hoogste tijd voor een geweldige nachtrust. Je mag echt wel blij zijn de bus te hebben gekozen voor je verblijf in Lissabon.

Na de ochtenddouche en na het uitgebreide ontbijtbuffet de bus weer in voor het bijna laatste stuk. Je gaat nu echt richting Lissabon. Geweldig mooi is het onderweg. Soms zo indrukwekkend dat de bus wordt gestopt. Met z`n allen genieten van een landschap, een uitzicht of hoge indrukwekkende bergen. Na de lunch richting het laatste hotel van de heenreis. Na een heerlijke warme maaltijd is het weer winkelen of ergens een terrasje pakken. En je bent nooit alleen. Elke passagier wordt geaccepteerd tijdens zo`n busreis. En jong en oud gaan met elkaar om alsof ze elkaar al jaren kennen. Kijk, dat is ook zo leuk aan een busreis. Na het slapen en na het ontbijt wordt er weer vertrokken en nu echt naar de hoofdstad van Portugal, Lissabon.

In Lissabon

In de middag kom je aan. Koffers worden uitgepakt. Er wordt ingecheckt. De vakantie die eigenlijk al in de bus was begonnen, begint nu echt. Ieder gaat zijn of haar eigen gang maar ook met elkaar. Alleen ga je toch niet zo snel de grote stad aan. Je hebt nu iets aan elkaar. Je geniet van de zon, de zee en het strand. Je feest de hele nacht door. Je bezoekt de mooiste plekjes in Lissabon. Het lijkt wel of er geen eind aan komt maar voordat je het weet is de vakantie voorbij. Jammer, helaas. Er moet afscheid worden genomen van de bewoners van Lissabon. Van het strand, van de kroeg, van alles wat deze prachtige stad te bieden heeft. Er valt veel te bepraten op de terugweg naar huis. Bij de laatste stopplaats wordt nog eens heerlijk gegeten met de groep. En er worden adressen uitgewisseld en nog veel meer. Dan moet je ook nu afscheid nemen van de andere reizigers. Een lach en een traan, gegarandeerd. Je hebt vrienden gekregen en een ding weet je al. Volgend jaar weer met de bus want dit is geweldig goed bevallen.