Autohuur Madrid

bookanddrive

bookanddrive

Bookanddrive.nl heeft een erg groot aanbod van goedkope huurauto's in Madrid

Meer over Autohuur Madrid

In zo`n grote wereldstad als Madrid zijn vele autoverhuurbedrijven. De concurrentie is bijna moordend te noemen. Het is dan ook heel verstandig de prijzen eens naast elkaar te leggen. Sluit bij het huren altijd en meteen een verzekering af. Betaal van tevoren de afgesproken prijs en betaal nooit achteraf. Controleer je huurauto op zichtbare gebreken, zowel van binnen als van buiten en meld deze eventueel. Het autorijden in Madrid is best wel ingewikkeld. Er zijn in de binnenstad vele 8 baanswegen. Vanaf hier kun je de vele honderden andere straten inrijden. Je bent zo verdwaald in Madrid. Er zijn 4 ringwegen en men is bezig met een vijfde ringweg.

Soort wegen

Wil je echt het binnenland in dan ga je rijden over de weggetjes die slecht zijn en ook slecht worden onderhouden. De hoofdwegen zijn een stuk beter en die worden aangeduid met een N. Nog beter zijn de Autovias. Je hoeft hier geen tol te betalen. Dat moet je wel op de autopistas. Erg goede kwaliteit en supergoed onderhouden. De verkeersregels zijn nagenoeg gelijk aan die van Nederland.

Snelheden

Er wordt onderscheid gemaakt tussen een personenauto en een auto met aanhanger. Met een personenauto mag je in de stad en omstreken 50 kilometer per uur rijden. Op gewone tweebaanswegen 100 kilometer per uur en op de snelwegen 120 kilometer per uur. Met je auto en je aanhanger geldt het volgende: op gewone wegen 70 kilometer per uur. Op autosnelwegen 80 kilometer per uur.

Nog meer verkeersregels

Bij het tanken moet je alles uitschakelen. Je telefoon, radio en de autoverlichting. Mocht je autopech krijgen en je kunt je snelheid niet halen dan moet je je alarmlichten aanzetten. Tijdens het rijden kan er een autolamp kapot gaan. Je moet daarom een reserveset aan lampen bij je hebben. Controleer of zo`n setje in je huurauto zit. Niet echt ter zake doende is dat fietsers verplicht een helm moeten dragen. Je moet een veiligheidsvest in je auto hebben. Controleer dit ook bij het huren. Mocht je het niet kunnen tonen tijdens een controle dan mag je meteen 92 euro boete betalen. Je moet ook 2 gevarendriehoeken in je auto hebben.

Belangrijke informatie

Langs de snelwegen en landelijke wegen zijn de tankstations 24 uur per dag open. LPG kun je niet overal tanken. Je kunt met de meeste creditcards wel afrekenen. Elk tankstation heeft alle soorten brandstof. De minimumleeftijd om een auto te mogen huren is 23 jaar. Houd er ook rekening mee dat je een borgsom moet betalen. Houd je aan de juiste snelheid. In Madrid en verder in Spanje natuurlijk, moet je rechts rijden. Drink nooit alcohol voordat je de weg op gaat.