Vliegvelden Madrid

Meer over Vliegvelden Madrid

Madrid heeft drie vliegvelden. De eerste, en tevens de grootste, is Barajas Airport. De twee andere zijn Cuatro Vientos en Torrejon.

Barajas Airport

De luchthaven ligt op slechts 13 kilometer ten noordoosten van Madrid af. Dat is mooi in de buurt. Er worden momenteel bijna 45 miljoen reizigers verwerkt. Er is stevig uitgebreid de laatste jaren. De luchthaven is er straks op gericht om 75 miljoen passagiers te verwerken. Er zijn ondermeer twee start-en landingsbanen bijgekomen waardoor het aantal op vier komt. De langste baan is bijna 4,5 kilometer lang.Ook zijn er twee terminals bijgekomen. Beiden zijn erg belangrijk voor de intercontinentale vluchten. Drie belangrijke luchtvaartmaatschappijen die op Madrid vliegen zijn Iberia, Tap Portugal en British Airways. In totaal bezoeken 70 maatschappijen het vliegveld. Op het vliegveld zelf vind je een groot aantal café`s, restaurants en bars. Ook kun je hier uitgebreid winkelen en tax-free inkopen doen. Verder zijn er banken aanwezig, postkantoren, geldautomaten en nog veel meer. Buiten het vliegveld staat de bus, taxi, metro en de trein voor je klaar voor vervoer naar de stad. Natuurlijk zijn er vele autoverhuurbedrijven. Er zijn geen hotels te vinden bij het vliegveld.

Cuatro Vientos

Dit vliegveld is het oudste van in Spanje (1911) en ligt op 8 kilometer van het centrum van Madrid. Het is een burger maar ook een militair vliegveld. Hier zijn vliegscholen te vinden en bedrijven die onderhoud aan vliegtuigen doen. Er vinden ongeveer 70.000 vluchtoperaties plaats.

Torrejon

Ligt op 22 kilometer afstand van Madrid. Dit vliegveld is hoofdzakelijk voor de particuliere luchtvaart. Burgerluchtvaartvluchten moet wel aan bepaalde eisen voldoen. Er worden ongeveer 30.000 passagiers verwerkt met in totaal zo`n 14.000 vluchtoperaties.