Taxi Madrid

Meer over Taxi Madrid

In Madrid rijden ongeveer 16.000 taxi`s. Zij zijn herkenbaar aan de witte kleur van de auto met daarbij een rode streep op de zijkant. Je kunt op twee manieren aan een taxi komen. Je gaat naar één van de vele standplaatsen of je houdt er een aan op straat. Je kunt zien wanneer ze geen passagiers vervoeren want dan brandt het licht groen. Je mag best wel in het bezit zijn van een sterk hart want de taxi scheurt echt door de straten. Bij een zwak hart kun je maar het beste de ogen dichtdoen.

Extra toeslagen

Buiten het standaardtarief kunnen de volgende kosten erbij komen. Vanaf de luchthaven moet je extra betalen. Ook extra wanneer je bagage bij je hebt. Heb je een huisdier die je mee wilt nemen, ook dan moet je extra betalen. Tenslotte ook nog binnen bepaalde vakantieperioden moet je bijbetalen.

Attentie!

Zorg er altijd voor dat de meter aanstaat voordat er wordt aangereden. Is dat niet het geval dan moet je veel meer betalen. Wil de chauffeur de meter niet aanzetten dan kun je het volgende doen. Je zegt hem dat alsnog te doen of je stapt uit en je neemt dan een andere taxi. Tussen 06:00 uur en 22:00 uur is het starttarief nog geen twee euro. Algemeen genomen is een taxi nemen goedkoper dan in Nederland. Hoogstwaarschijnlijk ben je niet bekend in Madrid. Je weet dan ook niet of een taxi de kortste weg neemt naar het afgesproken adres. De meeste chauffeurs in Madrid zijn wel betrouwbaar. De slechte chauffeurs geven de goeden een slechte naam. De gangbare prijs vanaf de luchthaven naar het centrum ligt rond de 20 euro. Zoals gememoreerd, de taxi`s zijn wit met een rode streep aan de zijkant. Deze zijn erkend. Er zijn ook nog taxi`s die niet geregistreerd staan dus die niet die kleuren hebben. Maak daar geen gebruik van want dan moet je veel meer betalen. Kun je je niet verstaanbaar maken, schrijf dan op waar je naar toe wilt. Zo voorkom je vergissingen.