Shoppen Madrid

Meer over Shoppen Madrid

Tijdens je weekendtrip in Madrid of tijdens je vakantie wil je natuurlijk wel een aantal winkels gaan bekijken. En misschien wil je ook wel wat kopen dat er in Nederland niet is. In Madrid kom je echt allerlei soorten winkels en winkeltjes tegen. Er zijn honderden en honderden winkels in Madrid. Tientallen markten. Antiekmarkten in overvloed evenals speciaalzaken. Je komt er niet aan toe om alle winkels en zo meer te bekijken. Hieronder een greepje uit het overweldigend aanbod.

Antiekwinkels

Nuevas Galarías. Deze winkel galerij is te vinden in de Ribera de Curtidores 12. De elf antiekwinkels zijn elke dag open. Van maandag tot en met zaterdag vanaf 09:00 uur tot 14:00 uur. In de middag weer open van 17:00 uur tot 20:00 uur. Op zondag geopend vanaf 09:00 uur tot 14:00 uur.

In dezelfde straat maar dan iets verder op, op nummer 29 vind je ook een galerij namelijk Galarías Piquer. Twintig antiekzaakjes onder één dak. Maandag tot en met vrijdag vanaf 10:30 uur tot 14:00 uur. In de middag vanaf 17:00 uur tot 20:00 uur. Op zaterdag en zondag vanaf 10:30 uur tot 14:00 uur.

Modewinkels

Menig vrouwenhart zal sneller gaan kloppen bij het bekijken van de ontelbaar veel modezaken in de stad. De prijzen kunnen enorm variëren. Het loont altijd de moeite om ook eens bij een andere modewinkel te kijken. De aparte modezaakjes zitten vooral in de wijk Salamanca.

Je bent op zoek naar kleurrijke kleding met bloemetjes- en hartjesmotief, dan moet je beslist naar Agatha Ruiz. Hierbij kun je ook nog diverse accessoires kopen zoals hoeden, riemen en handschoenen. Het adres voor je aankopen hier is Marqués de Riscal 8. Op zondag kom je beslist niet binnen. Wel op de andere dagen van 10:00 uur tot 14:00 uur. In de middag gaat de deur weer open om 17:00 uur tot 20:00 uur.

Hou je van stijlvolle kleding en ook van deftige galajurken, ren dan snel naar María José Navarro. Voor de onafhankelijke en professionele vrouw van vandaag de dag. Niet echt goedkoop maar wel waar voor je geld. Je kunt je hart ophalen in de Conde de Xiquena 9 in de wijk Chueca. Je geld spenderen kun je van maandag tot en met zaterdag vanaf 10:30 uur tot 14:00 uur. In de middag weer open vanaf 17:00 uur tot 20:30 uur. Zondags zit de tent stevig op slot.

Heel apart is de winkel van ontwerper Alfondo Domínguez. Deze viel op om een totaal anders kleedpatroon. Eenvoudig maar toch geraffineerd. Een beetje stijfjes zeg maar. Heeft ook een sportkledinglijn met redelijke prijzen. Nieuwsgierig geworden? Het adres is Ortega y Gasset 4 in de wijk Salamanca. Binnenkomen kan van maandag tot zaterdag vanaf 10:15 uur tot 14:00 uur. De deur gaat in de middag weer van het slot af om 17:00 uur tot 20:00 uur. Zondags zit de knip er op.

Winkelcentra

Er zijn drie grote winkelcentra in Madrid. Ze liggen in de wijken Centro, Chueca en Salamanca. In het Centro is het grootste winkelketen van Spanje, El Corte Inglés. In Chueca zit El Marcado de Fuencarral. Het is een winkelcentrum met in het bijzonder merkkleding. De mooiere en betere winkels liggen in Salamanca zoals Camper. Je kunt het zo gek niet bedenken of zij hebben het wel wat schoeisel betreft. Een ander topper in dezelfde wijk is ABC Serrano. Dit winkelcentrum bestaat uit maar liefst acht verdiepingen. De helft is helemaal gewijd aan mode. Ben je moe geworden van het gesjok dan zijn er restaurants aanwezig om de inwendige mens te versterken.

Markten

De bekendste en tegelijk ook de grootste vlooienmarkt die te vinden is, is El Rastro. Deze markt begint om 09:00 uur op zondag. Het adres is Ribera de Curtidores. Je moet echt deze markt bezoeken. Er zijn ook dure spulletjes te koop. Op de andere dagen zijn andere zaken te koop. Kaas, vis, vers fruit en vleessoorten. De markt begint dan om 09:00 uur en duurt tot 14:00 uur. Na het middagslaapje gaat het marktfeest weer beginnen om 14:00 uur tot 20:00 uur. Op zaterdag alleen van 09:00 uur tot 14:00 uur.

Een andere leuke markt is Mercado de la Cebada. In de wijk La Latina. Voor al etenswaren worden hier aangeboden. Kenmerken zijn dat de prijs van het aangebodene laag is evenals de hygiëne. Vis, fruit, kaas en vlees. Op zondag is er niks te beleven. Op zaterdag open van 09:00 uur tot 14:00 uur. Op de andere werkdagen vanaf 09:00 uur tot 14:00 uur. Na de siësta van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Wijnwinkel

De prachtigste wijnwinkel van niet alleen Madrid maar van heel Spanje zit in de José Ortega y Gasset 16. En de naam luidt Lavinia. Twee verdiepingen. Op de bovenste zit een restaurant. Kenmerkend voor deze superwinkel is dat veruit de meeste wijnen betaalbaar zijn. Ook kun je hier gratis proeven en je krijgt eerlijke voorlichting. Op zondag gesloten. De andere dagen open van 10:00 uur tot 21:00 uur.

Specialiteitenwinkel

De naam is inmiddels een begrip in de stad, Hespen & Suárez. Je kunt hier echt alles kopen op eetgebied. Maar zij maken ook zelf producten zoals jam, wijn, koek en noga. Het bedrijf gaat zo goed dat er inmiddels al drie vestigingen zijn in de stad. Het adres is Calle Barceló 15.