Uitgaan Madrid

Meer over Uitgaan Madrid

In een wereldstad zoals Madrid is, zijn de uitgaansgelegenheden natuurlijk onbeperkt. Er zijn vele cafeetjes, bars, kroegen, restaurants en disco`s. Hieronder is een kleine greep te lezen uit het gigantisch grote aanbod. De ene gelegenheid is echt toeristisch ingesteld terwijl een andere gelegenheid juist het tegenovergestelde is. Daar kun je altijd een praatje maken met de klanten. Heb je zin in een bioscoopje, ook dat kan in Madrid. Een dagje naar een pretpark of dierentuin is altijd leuk.

Restaurants

Natuurlijk, iedereen kent de typisch Spaande gerechten zoals tappas en paella. Spanje dus ook Madrid biedt veel meer. De Madrilenen eten vooral in de middag het meest en zitten dan ook het langst aan tafel. In de avond wordt er niet meer zoveel gegeten. Er worden vooral gerechten gemaakt met verse groenten, vis en natuurlijk olijfolie. De meeste restaurants openen laat omdat de lunch zo laat is.

Een bekend restaurant is El Chaflán. Ligt in de wijk Chamartin & Plaza Castilla. Je kunt vanaf je stoel zien hoe het er in de keuken aan toe gaat. Hier vind je aparte gerechten zoals groentenstoofpot met geitenkaas. Natuurlijk ook de gewone gerechten met vlees en vis. Hier moet je zeker eens de risotto eten, geweldig!

In de wijk Alonso Martinez & Bilbao is het toprestaurant Jockey waar je oude gerechten kunt proeven maar dan in een nieuw jasje. Zeebaars is het pronkstuk van dit één Michelin ster restaurant. Zeker meer dan de moeite waard zijn de lamsrug en de groentepakketten met zeevruchten. Een ware traktatie. Er is tevens een zeer uitgebreide wijnkaart.

Een Frans restaurant in Madrid is El Viejo León. Het bestaat al lang en dat is niet voor niks. Als je van paddestoelen houdt of van tataar ben je hier echt aan het juiste adres. De zaak is erg romantisch ingericht. Hier is het echt genieten van je vakantie.

Een voortreffelijk restaurant is Las Reses. De specialiteit is pensstoofpot in een aangename pittige saus. Heel Madrid kent dit restaurant. Alle verdere gerechten hebben als basis gegrild vlees. Je kunt daar je auto kwijt zonder dat je er omkijken naar hebt want er is bewaking. Wel op tijd reserveren!

Bars en café's

Argensola. Een begrip in Madrid. In de ochtend kun je hier terecht voor een prima ontbijt. Maar in de avond wordt alles anders. Dan kun je kiezen uit een groot aantal cocktails. En natuurlijk is er muziek. Jong en oud komen hier samen om heerlijk te genieten, zeker in het weekeinde. Zondag is het gesloten. Open van maandag tot en met donderdag van 10:00 uur tot 02:00 uur in de nacht. Op zaterdag is het een uurtje langer open.

Heel apart van buiten maar verschrikkelijk mooi van binnen is bar Tulum. Een echt nadeel is dat deze bar maar vierdagen in de week open is. Binnenin is een enorme grote bar en het is donker maar wel uiterst sfeervol. Open van woensdagavond vanaf 19:30 uur tot 03:00 uur.

Een vreemd café mag je wel zeggen is café Parnasillo. In dit café geen harde muziek maar een ongedwongen muziekje waarbij je rustig kunt praten. De zaak ziet er eigenlijk helemaal niet uit en daarom is die zo in trek bij alle soorten van mensen. Erg goed zijn de cocktails en de koffielikeuren, een aanrader om eens iets anders te bezoeken.

Discotheken

Meteen een klapper is Palacio Gaviria. Deze disco zit in een heel oud gebouw maar van binnen natuurlijk uiterst modern. Heeft enkele etages en op elke etage is weer een andere plaatjesdraaier te vinden. Er is zelfs een speciale avond voor buitenlanders. Er kunnen maximaal wel 1000 personen binnen en behoort bij de beste top tien van Madrid.

Joy Eslava is veruit de bekendste disco in Madrid. Je kunt hier housemuziek horen maar ook meer stijlen. Je avond zal onvergetelijk worden.

Discotheek Kapital behoort ook tot de beste in de stad. Maar liefst zeven verdiepingen waar telkens een ander genre muziek wordt gedraaid. Je kunt hier makkelijk verdwalen, wat een gebouw!

Winkels

In de wijken Salamanca, Chueca en Las Salesas vind je de echte leuke boetiekjes. Sieraden, cadeauwinkeltjes, kledingwinkeltjes en schoenwinkeltjes. Erg oude winkeltjes zijn te vinden in de oude binnenstad. Deze liggen in de buurt van Plaza Mayor. Om dezelfde sfeer te proeven kun je ook gaan naar Rastro. Dit is een bekende markt. Ben je op zoek naar een leuk stukje antiek, dan moet je naar de wijk Salamanca gaan. Ook kun je terecht in de omgeving van het Centro Reina Sofia. Als je écht van chocolade houdt dan is Cacao Sampaka jouw paradijs. Adres is Calle de Orellana 4. Open van 10:00 uur tot 21:30 uur en dat alle dagen.

Bioscopen

Wil je uiterst gerieflijk zitten om te genieten van de beste films dan moet je beslist naar Minicines Cinesa. Hier worden veel Hollywoodfilms vertoond in drie zalen. Daarna kun je wat gaan eten of drinken want die gelegenheden zijn rijkelijk aanwezig in de buurt.

Een bioscoop waar allerlei soorten films worden vertoond is La Enana Marrón. Deze bioscoop bestaat 10 jaar. Het is niet erg groot maar wel sfeervol. Het leuke is dat je hier heerlijk kunt dineren tijdens het kijken, waar zie je zoiets nog meer…moet je meemaken hoor!

Cines Roxy B. Wordt vooral gebruikt voor premieres en interviews. Bestaat uit twee gerieflijke zalen.

Pretpark

En wat voor een! Warner Bros Movieworld. Heel veel attracties. Je komt hier niet uitgekeken zoveel is hier te beleven. Gaat altijd vanaf 1 april open. Een volwassene betaalt voor de toegang 35 euro. Het is veel geld maar je krijgt er veel voor terug.

Dierentuin

Met de naam Zoo Aquarium Madrid. Erg geschikt voor kinderen. Het dierenaanbod is groot te noemen, meer dan 5000 dieren. De echte blikvangers zijn haaien en dan in vijf soorten.