Betalen Madrid

Meer over Betalen Madrid

Spanje en dus ook Madrid hanteert de euro als betaalmiddel. Er zijn ruim voldoende pinautomaten. De postkantoren en banken hebben de volgende openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur of vanaf 09:00 uur tot 14:00 uur. Er zijn ook nog postkantoren die op de zaterdag open zijn van 08:30 uur tot 13:00 uur. Zondags zijn de banken en postkantoren gesloten. Bij de grotere tankstations, autoverhuurbedrijven, hotels en de grotere restaurants kun je betalen met je creditcard. Wees altijd verdacht op zakkenrollers. Neem nooit te veel geld mee. Kleingeld is eigenlijk alleen maar geschikt om kleine aankopen te doen.

Een huis kopen

Nadat je een bepaalde tijd in Madrid bent geweest is het mogelijk dat je je daar permanent wilt vestigen. Je wilt een huis of een appartement kopen. Wat komt daar allemaal bij kijken? Tot voor kort was het moeilijk geld te lenen voor een object waarvan de bank de waarde niet kon inschatten. Toch is het nu wel makkelijker geworden. Je kunt ook een hypotheek krijgen in Madrid. Houd er dan rekening mee dat je 30% eigen geld moet hebben van de waarde van het huis. Daarbij komen ook nog de kosten van de koper. Die bedragen ongeveer 8%. Ook moet de bank zekerheid hebben dat je de maandelijkse betalingen kunt doen. Voordat je het huis van je dromen koopt moet je het bouwkundig laten beoordelen. Een notaris in Madrid is een advocaat die optreedt als vertegenwoordiger van de overheid. Hij regelt alles net zolang totdat beide partijen, koper en verkoper, klaar zijn voor de transactie. Dan pas wordt de nodige papieren ondertekend.

Auto invoeren

Je hebt besloten je droomhuis te kopen en je wilt graag je auto invoeren. Dat kan, op zich is het geen probleem maar er zijn wel kosten aan verbonden. Deze kosten zijn de leges, belastingen en een groot bedrag aan kentekenregistratiebelasting. Deze laatste is een soort BPM. Wil je permanent blijven wonen dan is er de mogelijkheid om geen kentekenregistratie te hoeven betalen.

Werkwijze

De auto moet gekeurd worden. Daarna moet je auto afgemeld worden bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Daarna een aanvraag voor kentekenbewijzen, het maken van nieuwe kentekenplaten en de nodige leges moeten worden betaald. Daarbij komt nog de wegenbelasting en eventueel de kentekenregistratie. Om daar vrijstelling voor te krijgen moet er nog aan enkele voorwaarden worden voldaan. Misschien is je auto verkopen in Nederland een optie. Dan hoef je niks in te voeren. Je koopt dan in Madrid een tweedehands auto of een nieuwe.

Tenslotte

Als je gaat emigreren neem dan iemand in de arm die verstand van zaken heeft. Ga het niet allemaal zelf proberen. Dat zal ongetwijfeld veel tijd en geld schelen. Er zijn genoeg bedrijven in ons land die je kunnen helpen.