Treinreis Madrid

Meer over Treinreis Madrid

Een treinreis vanaf Utrecht naar Madrid duurt ongeveer 21 uur. Er rijden geen treinen rechtstreeks naar de Spaanse hoofdstad. Alleen in Parijs moet je overstappen. De prijs is relatief gunstig te noemen. Wil je een slaapcoupé hebben dan moet je dat op tijd reserveren. Ben je tenminste zeker van een slaapplaats. De trein is één van de meest veilige manieren van transport. Zorg altijd dat je de juiste reisdocumenten bij je hebt. Bereid je goed voor dan krijg je weinig of geen onaangename verrassingen.

Voordelen van een treinreis

Één ding is zeker als je met de trein reist, je komt nooit in een file terecht. Je hoeft ook niet op verkeer te letten. Je hoeft onderweg niet te tanken en autopech kun je ook al niet krijgen. Je hebt geen last van slecht weer. Je hoeft nergens tol te betalen. De trein is zeker zo gek nog niet naar Madrid. En je hoeft maar één keertje over te stappen. Je zit lekker in de trein en je geniet van het landschap. Je maakt gedurende je treinreis natuurlijk snel sociale contacten. Er is altijd wel wat te praten, zeker over Madrid.

Daar ga je dan

Jouw vertrekdag is aangebroken. Je laat je naar het station brengen, je neemt afscheid en je stapt de trein in. En daar gaat ie. Je kijkt naar buiten of je begint een praatje met een reisgezel. Hartstikke gezellig toch! En onder het praten raast de trein maar door, richting Parijs. Wil je gaan slapen dan ga je in je gereserveerde slaapcoupé liggen. Wat een gemak, zo`n slaapcabine. Na je slaapje ga je wat eten en drinken in de restauratiewagen. Een paar uur later komt Parijs in beeld. Je kunt meteen overstappen of je kunt een nachtje overblijven in deze geweldige wereldstad. Aan jou de keuze. Je gaat in elk geval richting Madrid. Een ander voordeel is dat je erg relaxed aankomt, niks moe van autorijden. Op het station neem je een taxi die je naar je hotel brengt.

Basis

Jouw hotel is de basis. Vandaar uit ga je Madrid verkennen, of het nu een weekeinde is of nog veel langer. Na een heerlijke nachtrust en een prima ontbijtje trek je de stad in. Je valt van de ene verbazing in de andere. Nooit geweten dat Madrid zo indrukwekkend was. Na het diner in het hotel ga je eventjes rusten want het nachtleven gaat zo beginnen. Je geniet van de vele gezellige kroegen en van de spannendste discotheken die Madrid rijk is. Doodop maar tevreden zoek je je bed weer op. En zo zal dat alle vakantiedagen doorgaan. Jouw dag duurt eigenlijk te kort maar dat is altijd zo wanneer je het naar je zin hebt. Je wilt er natuurlijk niet aan denken maar de vertrekdag komt er zo weer aan.

Balen

Dat zal het zeker worden. Balen dat je weer terug moet naar Nederland en dat je Madrid moet achterlaten. Je neemt afscheid van je nieuwe vrienden en vriendinnen en de taxi brengt je weer naar het treinstation. Een tijdje later zet de trein zich in beweging en je zit nu al na te genieten van je verblijf. In Parijs maak je de overstap, richting Nederland. Voordat je het weet ben je alweer thuis. Met vele mooie herinneringen en de mooiste foto`s. Je denkt met weemoed terug en wenste dat de vakantie nog moest beginnen. Volgend jaar ga je weer met de trein, dat is je zo goed bevallen, en voor dát geld, ongelooflijk!