Autohuur Rome

bookanddrive

bookanddrive

Bookanddrive.nl heeft een erg groot aanbod van goedkope huurauto's in Rome

Meer over Autohuur Rome

Een auto huren in Rome

Wanneer u tijdens uw stedentrip naar Rome de stad per auto wilt verkennen, kunt u bij één van de talloze autoverhuurbedrijven in Rome een auto huren. U vindt in Rome de bekende grote internationale autoverhuurbedrijven, maar u kunt ook kiezen voor de minder bekende Italiaanse firma´s.

De bekende internationale autoverhuurbedrijven kunt u gemakkelijk op internet vinden en u kunt er van tevoren online een auto reserveren:

- Alamo
- Holidaycars
- Ebookers
- Car Del Mar

Maar ook op de vliegvelden in Rome vindt u kantoren van verschillende autoverhuurbedrijven, waar u bij aankomst zonder twijfel terecht kunt om een auto te huren. De minder bekende Italiaanse firma´s kunt u onder andere vinden in de Italiaanse Gouden Gids (Pagine Gialle) onder het kopje ´autonoleggio´. Let er wel op dat u voor het huren van een auto in Italië boven de 21 jaar moet zijn en ten minste één jaar in het bezit moet zijn van een rijbewijs. Lees bij het huren van een auto goed het huurcontract door en zorg ervoor dat de verzekering altijd in orde is. Wanneer u per auto Rome wilt verkennen is het aan te raden om niet helemaal het centrum van Rome in te rijden. Het is verstandiger om de auto buiten het centrum te parkeren en om van daaruit verder te reizen per bus, trein, metro of taxi. Hoewel het huren van een auto in Rome niet ongewoon is, is het om verschillende reden niet aan te bevelen.

Verkeerschaos

Het verkeer in Rome is in één woord samengevat: hectisch! De verkeersdrukte en de vrijgevochten Italiaanse rijstijl, maken het er niet gemakkelijker en veiliger op. In het centrum treft u daarnaast ook veel smalle straatjes aan en op veel plekken krijgt u te maken met eenrichtingsverkeer. Het is een uiterst stressvolle onderneming om u met de auto in het verkeersgedruis van Rome te wagen.

Parkeren

Rome heeft te kampen met een grote parkeerproblematiek. De parkeerplaatsen zijn schaars. Veel parkeerplaatsen in het centrum van de stad zijn alleen bestemd voor bewoners met een parkeervergunning. Op andere parkeerplaatsen staan parkeermeters waar u per uur betaald met muntgeld en soms met speciale kaarten of coupons. Ook komt het regelmatig voor dat verkeerd geparkeerde auto´s worden weggesleept of voorzien worden van een wielklem. In de laatste twee gevallen moet u contact opnemen met de gemeentepolitie, de zogenaamde vigili.

Autodiefstal

Behalve de verkeersdrukte en de parkeerproblematiek moet u er ook van op de hoogte zijn dat autodiefstal in Italië veel voorkomt. Laat daarom nooit waardevolle spullen achter in de auto en verwijder bij het verlaten van het voertuig radio –en cd-speler. Het is aan te raden om uw auto op een bewaakte parkeerplaats te parkeren.

Kosten

Het huren van een auto in Rome is vrij duur, evenals autorijden. De benzineprijzen liggen vaak erg hoog en behoren tot de hoogste van Europa. Openbaar vervoer is een stuk goedkoper en een goed alternatief voor autohuur in Rome. Er zijn speciale kortingskaarten voor het openbaar vervoer waarmee u een aantal dagen tegen een voordelig tarief onbeperkt de hele stad door kunt reizen.

Verkeersregels in Italië

Wanneer u toch van plan bent een auto te huren in Rome is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de verkeersregels in Italië. De verkeersborden die in Italië gebruikt worden zijn de standaard Europese verkeersborden. U hoort rechts te rijden en verkeer van rechts heeft voorrang. Het is verplicht om, zowel voorin als achterin, autogordels te dragen. Ook kinderen horen een autogordel te dragen. De maximale snelheid in de bebouwde kom is 50 kilometer per uur en buiten de bebouwde kom ligt de maximale snelheid op 110 kilometer per uur op dubbelbaans wegen en 90 kilometer per uur op andere secundaire wegen. Op de snelweg mag u niet harder dan 130 kilometer per uur. Tot slot bent u ook verplicht om altijd de autopapieren bij u te hebben.