Uitgaan Rome

Meer over Uitgaan Rome

Wie na het bekijken van alle fantastische monumenten, musea en andere bezienswaardigheden s´avonds nog energie over heeft, kan zich in het uitgaansleven van Rome storten. Een stedentrip naar Rome is niet compleet als u niet van het spetterende uitgaansleven van Rome heeft geproefd. Rome heeft als hoofdstad van Italië het meest bruisende en veelzijdige uitgaansleven van het land. Er is voor ieder wat wils; rustig een glaasje drinken op een terrasje, swingen in de discotheek, live-optredens bijwonen of een bioscoopje pikken.

Uitgaansleven in de straten van Rome

Een groot deel van het uitgaansleven in Rome speelt zich op straat af. Veel inwoners van Rome en ook toeristen komen s´avonds samen op de Piazza Navona, op de Piazza di Spagna, in de staten rondom het Pantheon en op de Campo de´Fiori. Ook de wijk Trastevere met de sfeervolle pleintjes en smalle straatjes boordevol restaurants en barretjes is een bekend uitgaansgebied.

Discotheken en clubs

Voor wie naar een discotheek of club wil, moet er rekening mee houden dat dit soms veel geld kan kosten. Vooral in de weekenden moet men betalen om binnen te komen en bij sommige uitgaansgelegenheden heeft men zelfs een lidmaatschapskaart nodig. Ook de consumpties kunnen behoorlijk prijzig zijn. Hieronder vindt u een selectie aan populaire discotheken en clubs in Rome.

Akab
Deze populaire discotheek staat bekend om zijn strakke vormgeving, bekende DJ´s en de vele live-concerten die hier plaatsvinden. Kom op tijd, want er staan vaak lange rijen om binnen te komen.

Caruso
In de Latijns-Amerikaanse club Caruso kan u swingen op salsa, hiphop, rap en R&B. De club bestaat uit vijf verschillende ruimtes die tropisch ingericht zijn.
Adres: Via di Monte Testaccio 36, Rome

Piper
Deze club trekt een breed publiek, vanwege de uitgebreide mix aan muziekstijlen die hier gedraaid wordt. Er is ook regelmatig live-muziek.

Alien

De Alien disco bestaat sinds 1989 en is uitgegroeid tot één van de grootste discotheken van Rome. Er worden verschillende soorten muziek gedraaid, waardoor deze discotheek voor een groot publiek toegankelijk is.

Blackout Rock Club
Zin in een avondje uit uw dak gaan op punk en britpop, dan moet u in de Blackout Rock Club zijn. Er staan regelmatig bands op het podium.

Supperclub
In deze megahippe Romeinse versie van de Supperclub, kunt u net als in Amsterdam onderuitgezakt in de heerlijk loungebanken genieten van extravagante optredens onder het genot van een drankje en een hapje.

Alexanderplatz Jazz Club
In Rome vindt u één van de beste jazz clubs van Europa, namelijk de Alexanderplatz Jazz Club. Bekende jazzmuzikanten die in deze club hebben opgetreden, hebben berichten achtergelaten op de muren. Denk hierbij aan grote namen als Art Farmer, Steve Coleman en Josh Redman.

Bars en Caf├ęs

In Rome vindt u vele bars en cafés. Er zijn veel gezellige koffiebarretjes waar men overdag een heerlijke Italiaanse espresso kan drinken. Wanneer u een goedkoop alternatief zoekt voor een duur restaurant voor de lunch of voor een hapje later op de dag of in de avond kunt u terecht in één van de vele wijnbarretjes. Hier kunt u in een vaak mooi ingerichte bar genieten van een glaasje en eventueel een hapje. Ook in een zogenaamde enoteche kunt u terecht voor een vriendelijk geprijsd drankje en een hapje. Een enoteche was voorheen een wijnwinkel. Maar de winkeliers die een enoteche runden, hebben hun diensten steeds meer uitgebreid en vandaag de dag bieden ze een alternatief voor de vaak dure restaurants. Hieronder een aantal gezellige café´s en barretjes die u tijdens uw stedentrip naar Rome niet voorbij mag lopen.

Freni e Frizioni

Dit sfeervolle café is een echte aanrader. Het ligt in de bekende uitgaanswijk Trastevere en huist in een oude garage. Vandaar ook de naam Freni e Frizioni, wat Rem en Koppeling betekent. In het café vindt u een lange bar en een enorme boekenkast.

Cul de Sac
Om gezellig een glaasje te drinken kunt u terecht in Cul de Sac. In deze bar heeft u een keuze uit wel duizend soorten wijn, champagne en natuurlijk prosecco. De prijzen zijn redelijk. En ook voor een heerlijk en bijzonder hapje kunt u hier terecht. Vooral de huisgemaakte patés zijn beroemd.

Bar del Fico
Voor een typisch Italiaans barretje moet u bij Bar del Fico zijn. Deze bar is gelegen in het centrum. Het is een populaire bar onder de trendy inwoners van Rome. Het is altijd levendig in deze bar, maar de snelle bediening zal u niet lang laten wachten. Het is de ideale plek om van de Italiaanse sfeer te proeven.
Adres: Piazza del Fico 26-28, Rome

La Vineria
Deze levendige wijnbar op de Campo de´Fiori schenkt goedkope wijnen. Het is een gezellige plek waar veel jonge Italianen en toeristen komen. Naast deze bar liggen nog twee andere populaire cafés met de namen, The Drunken Ship en Sloppy Sam´s.

Bioscopen

Rome telt vele bioscopen. Wie na een dag rondwandelen door Rome graag een filmpje wil pikken, moet er wel van op de hoogte zijn dat de meeste films in Italië nagesynchroniseerd worden. Dit is erg vervelend wanneer u geen Italiaans verstaat. Maar het is soms wel mogelijk om een film in de originele Engelse versie te bekijken. U moet dan bij de aankondiging van een Engelstalige film letten op de aanduiding ´Lingua Originale´ of ´Versione Originale´. Bioscopen waar u terecht kunt voor Engelse films in de originele versie zijn:

Warner Village Moderno
In deze bioscoop vertoont men verscheidene keren per dag Engelse films. Iedere vrijdag worden hier de nieuwe films die in première gaan vertoond. De bioscoop is gelegen aan de Piazza della Republica.

Nuovo Pasquino Multisala
De films die in deze bioscoop vertoond worden, worden allemaal in de originele taal gedraaid. Het is een kleine bioscoop in de wijk Trastevere aan het Piazza S. Egidio. Het is geen luxe bioscoop.

Metropolitan
Deze bioscoop ligt aan de Via del Corso, op steenworp afstand van de Spaanse Trappen. Hier kan men Engelstalige films bekijken.