Shoppen Rome

Meer over Shoppen Rome

Italië is het land van de mode, met fantastische couturiers en modehuizen als Versace, Gucci, Dolce & Gabbana, Giorgio Armani, Valentino en vele anderen. Hoewel Milaan de modestad bij uitstek is, kan men ook in Rome naar hartenlust shoppen. Maar niet alleen voor de bekende en dure kledingmerken bent u in Rome op de juiste plek ook voor gezellige tweedehands winkels en kleurrijke markten kunt u in Rome terecht.

Winkels

In een wereldstad als Rome vindt u alle soorten winkels. Er zijn dure kledingzaken met merkkleding, maar ook sfeervolle goedkopere winkels. Italianen houden er van om goed gekleed en verzorgd voor de dag te komen. Naast de vele kledingzaken, vindt u in Rome dan ook talloze schoenenwinkels met schoenen van hoge kwaliteit. Italië is rijk aan fantastische leersoorten. De schoenen zijn dan ook niet goedkoop, maar kwaliteit is gegarandeerd. Loop daarna ook eens binnen bij één van de vele parfumeries. De parfumeries in Rome zijn een paradijs voor wie er van houdt om veel aandacht aan zijn of haar uiterlijk te besteden. Naast een groot assortiment aan geuren vindt u hier alles op het gebied van uiterlijke verzorging. Daarnaast zijn er vele winkels met modeaccessoires om het beeld compleet te maken. In de vele cadeauwinkels, boekenwinkels of antiekzaken zult u zeker slagen in uw zoektocht naar bijzondere souvenirs voor de thuisblijvers. Maar ook in één van de gezellige tweedehands winkels kunt u leuke koopjes tegen komen.

Populaire winkelstraten

Hoewel u door heel Rome fantastische winkels tegen zult komen, zijn er een aantal straten die bekend staan als een paradijs om te winkelen. Hieronder volgen de winkelstraten die u zeker niet moet missen als u tijdens uw stedentrip naar Rome lekker wilt shoppen:

Nabij de Piazza di Spagna liggen drie bekende winkelstraten, die parallel aan elkaar lopen. Om hier te winkelen, moet u wel over een dikke portemonnee beschikken. Maar wanneer dit niet het geval is, kan het toch leuk zijn om eens door deze straten te slenteren en de exclusieve winkels te bekijken.

Via Condotti
Deze straat, die uitkomt op de Piazza di Spagna, staat bekend om zijn luxe en zeer exclusieve winkels. Hier treft men de grootste namen uit de modewereld aan. De Via Condotti wordt vooral bezocht door vermogende toeristen. Wie hier wil gaan winkelen, moet behoorlijk wat te besteden hebben.

Via Borgognona
Parallel aan de Via Condotti loopt de Via Borgognona. In deze luxe winkelstraat wordt chique kleding van Italiaanse en internationale topmerken verkocht. Daarnaast vindt u hier ook veel dure juwelierszaken.

Via Frattina
De Via Frattina is de derde dure winkelstraat op rij. Hier vindt u de laatste modetrends die bepaald worden door dure topmerken, zowel in kleding, als in schoenen, modeaccessoires en juwelen. Het is een prachtige straat, die ook als u niet van plan bent iets te kopen de moeite waard is om doorheen te lopen.

Via del Corso
Wanneer u vanaf het Piazza di Spagna één van deze drie winkelstraten uitloopt, komt u terecht op de Via del Corso. De winkels in deze druk bezochte winkelstraat zijn een stuk vriendelijker voor de portemonnee. De winkels in deze straat hebben zich vooral gericht op de toeristen. Hier kunt u leuke en goedkope kleding vinden en betaalbare souvenirs kopen voor het thuisfront.

Via Nazionale
Deze brede straat weerspiegelt het moderne leven in Rome. Het is geen sfeervolle straat, maar de vele winkels maken een bezoek aan deze straat tijdens een middagje shoppen onvermijdelijk. U vindt er een aantal dure kledingzaken, maar het straatbeeld wordt vooral bepaald door leuke winkeltjes met voordelig geprijsde kleding en andere producten.

Via Veneto
De Via Veneto komt uit bij het park van Villa Borghese. Deze straat was in vroeger tijden een begrip in Rome en heeft onder andere als decor gediend in de film ´La Dolce Vita´. Het was een dure winkelstraat, die gold als ontmoetingsplek voor rijke en beroemde mensen. Maar deze traditie is door de jaren heen teloorgegaan. De chique en dure winkels hebben plaats gemaakt voor enkele goedkopere zaken, waar men tegen redelijke prijzen inkopen kan doen.

Via Cola di Rienzo
Aan de andere kant van de rivier de Tiber, in de buurt van het Vaticaan, ligt deze populaire winkelstraat. Het is misschien wel het meest interessante winkelgebied, omdat u hier een grote variëteit aan winkels vindt. Het is een levendige straat waar u niet alleen betaalbare kleding, maar ook typische Italiaanse producten als kaas, olijven, olijfolie, wijn en andere souvenirs tegenkomt.

Winkelcentra & warenhuizen

Cinecitta Due
In Rome is men niet zo bekend met grote winkelcentra. Cinecitta was het eerste grote winkelcentrum in Rome. Het winkelcentrum is gelegen nabij de Cinecitta filmstudio´s. In het winkelcentrum liggen ruim honderd winkels.

Galleria Alberto Sordi
Wat voorheen de Galleria Colonna werd genoemd, heet tegenwoordig de Galleria Alberto Sordi. Het is een stijlvolle gerenoveerde winkelgalerij met een opvallend mooi glazen plafond. In deze winkelgalerij liggen winkels van bekende en betaalbare kledingmerken, enkele bars en de populaire Italiaanse boekhandel Feltrinelli.

La Rinascente
In dit grote warenhuis treft u een mix van producten aan, zowel van eigen merk, als van Italiaanse en internationale merken. La Rinascente verkoopt kleding, modeaccessoires, parfums, cosmetica en producten op het gebied van wonen en vrije tijd.

Markten

De sfeer van het dagelijkse leven in Rome beleeft u bij uitstek op één van de veel authentieke markten die er in de stad worden gehouden. Hieronder vindt u enkelen van de bekendste markten:

Campo de´Fiori
Op de Campo de´Fiori wordt iedere dag, behalve op zondag, van 09:00 tot 13:00 markt gehouden. Het is een typische markt waar schreeuwende marktkooplieden etenswaar en bloemen aan de man proberen te brengen.

Mercato Generale
Vol enthousiasme prijzen de marktkooplieden hier hun waar aan. De één schreeuwt nog luider dan de ander. De markt begint al om 04:30 met het afleveren en veilen van groente, fruit, vlees en vis. Na het veilen mag het publiek de markt op. Deze markt vindt dagelijks plaats aan de Via Ostiense.

Ponte Milvio
Van maandag tot en met zaterdag van 06:00 tot 13:00 vindt aan het Piazzale di Ponte Milvio een vismarkt plaats. Het is dé plek in Rome en omstreken om vers vis of zeevruchten te kopen.

Porta Portese
Porta Portese staat bekend als de grootste vlooienmarkt van Italië. Iedere zondag vindt deze rommelmarkt plaats aan de Via Portuense. De markt is erg populair en het is er dan ook altijd een drukte van belang. Meer dan tweeduizend handelaren bieden er allerlei soorten producten aan. Er worden veel illegale producten verkocht, zoals namaak merkkleding, zonnebrillen en gekopieerde cd´s. U kunt een fikse boete verwachten wanneer u betrapt wordt op het bezit van deze producten.

Openingstijden winkels

De winkels openen over het algemeen om 09:00. De kleinere winkels sluiten tijdens de siësta van 13:00 tot 16:30. De grote winkels, de winkels in het historisch centrum en de winkels die zich vooral op toeristen richten zijn wel de hele dag open. De winkels gaan in de meeste gevallen om 20:00 dicht.

Op zondag zijn de winkels, met uitzondering van de winkels in het historisch centrum, gesloten. Vaak gaan de winkels pas weer op maandagmiddag open. Houd er rekening mee dat wanneer u in augustus naar Rome zou willen gaan, veel winkels gesloten zijn. De winkeliers in Rome nemen dan vakantie en sluiten voor een aantal weken hun deuren.