Weer Rome

Meer over Weer Rome

Het klimaat in Italiƫ

In Italië heerst over het algemeen een Middellandse Zeeklimaat. Dit houdt in dat het een gematigd klimaat is met droge warme zomers en zachte winters. Alleen in de Alpen heerst een hooggebergteklimaat. De grote variëteit aan landschap binnen Italië zorgt ervoor dat het weer lokaal zeer kan verschillen. Over het algemeen geldt; hoe noordelijker, hoe natter en koeler.

Het weer in Rome

Rome ligt ongeveer in het midden van Italië op een kleine afstand van de kust. In dit gebied heerst het typische Middellandse Zeeklimaat.

Winter

De winters in Rome zijn meestal zacht en nat. Het weer kan in de wintermaanden erg wisselvallig zijn. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 13ºC. Maar wanneer men geen zin heeft in massatoerisme en lange rijen voor de monumenten en musea en niet voor het mooie weer naar Rome komt, dan is dit misschien voor u de ideale periode om uw stedentrip naar Rome te boeken. Alleen in de periode rond de kerst is het wel weer erg druk.

Zomer

In Rome is het in de zomer gemiddeld 25ºC, met uitschieters tot ver daarboven. Hoewel de zeewind de hitte soms weet te temperen, zijn de maanden juli en augustus over het algemeen erg heet en bieden niet de ideale omstandigheden voor een stedentrip. De hitte zou er voor kunnen zorgen dat u er niet in slaagt alles te zien wat u op de planning had staan. En dat is jammer. Wat weersomstandigheden betreft zijn de maanden maart tot en met juni en september tot en met oktober gunstiger.

Voorjaar

Hoewel het in maart en april heel aangenaam kan zijn, moet men ook in deze maanden nog rekening houden met het feit dat er zo nu en dan wat neerslag kan vallen. De temperatuur ligt in deze periode rond de 17ºC. De maanden mei en juni zijn al een stuk zonniger en de temperaturen kunnen hier al aardig oplopen. De temperatuur ligt in deze periode meestal tussen de 20ºC en 25ºC. U moet niet vreemd opkijken van een kortstondige fikse regen –en onweersbui na een warme dag.

Najaar

Het bloedhete zomerweer houdt meestal aan tot half september. Daarna begint de ergste hitte al wat af te nemen en maakt plaats voor aangenamere temperaturen van zo´n 20ºC tot 25ºC. Hoewel storingen boven de Middellandse Zee in deze periode voor wat neerslag kunnen zorgen, kan het tot eind oktober nog heel aangenaam toeven zijn in Rome. Vanaf november wordt het beduidend frisser en wisselvalliger.

Aangezien meer toeristen rekening houden met deze weersomstandigheden zijn de periode eind april tot en met eind juni en de maanden september en oktober zeer in trek voor het maken van een stedentrip naar Rome. Het in deze maanden dan ook topdrukte in de stad.

Via de website van weersverwachtingen.nl kun je ieder moment van de dag opzoeken hoe het weer in Rome is en wat de weersverwachting is voor de komende vier dagen. Ze hebben ook een sms dienst waarmee je iedere ochtend de weersverwachtingen betreffende de komende dagen op je mobiel ontvangt.