Busreis Rome

Meer over Busreis Rome

Eén van de vervoersmogelijkheden waarvoor u kunt kiezen als u op stedentrip naar Rome gaat is de bus. Hoewel het niet het meest voor de hand liggende vervoersmiddel is voor een stedentrip naar Rome, organiseren verschillende reisorganisaties vanuit Nederland reizen naar Rome per touringcar. De afstand van Amsterdam naar Rome beslaat ongeveer 1650 kilometer. Met een busreis zal u ongeveer 24 uur onderweg zijn. Kijk hieronder bij een van onze aanbieders voor het actuele aanbod van busreizen naar Rome.

Tip! Boek uw busreis Rome:
- Effeweg
- Peter Langhout Reizen
- Vannood reizen

De voor– en nadelen van een busreis naar Rome

De bus is een goed alternatief voor een vliegreis. Het voordeel van het reizen met een bus is dat het relatief goedkoop is. Het is ook een stuk minder stressvol dan wanneer u zelf met de auto rijdt. U hoeft zich niet druk te maken om de route of om files. U stapt in en laat u meevoeren naar Rome. Sommige mensen vinden het reizen met de bus een oncomfortabele manier van reizen en een erg tijdrovende onderneming. Andere mensen vinden het juist heerlijk om onderweg te kunnen genieten van de voorbijglijdende landschappen van de verschillende landen die men doorkruist. Zo zie je nog eens iets! Daarbij worden de touringcars steeds comfortabeler en luxer. Ieder moet dus voor zichzelf bedenken of het reizen per bus een optie is.

Stedentrip met de bus

Er worden verschillende soorten busreizen georganiseerd door reisorganisaties. U kunt kiezen voor geheel verzorgde busreizen naar Rome, maar u kunt ook kiezen voor een pendelbusvakantie. Bij een geheel verzorgde stedentrip naar Rome per bus wordt u tijdens de hele reis begeleid door deskundige reisleiders. Zowel uw busreis, als uw accommodatie en uw reisprogramma inclusief excursies naar de mooiste plekken in Rome worden volledig voor u geregeld. Wanneer u liever zelf uw stedentrip naar Rome samenstelt, maar wel gebruik wilt maken van een touringcar om naar Rome te reizen, boekt u een pendelbusticket. Een pendelbus is een bus die u naar uw vakantieplek brengt en u na afloop van uw vakantie weer ophaalt. Houdt er wel rekening mee dat touringcars niet het centrum van Rome in mogen, als ze hiervoor geen vergunning hebben. Deze vergunningen zijn behoorlijk duur. Daarom worden in de meeste gevallen de reizigers in Rome afgezet bij een trein-, bus- of metrostation buiten het centrum. Van daaruit kunt u zelf verder reizen naar het centrum.

Busticket naar Rome

De meeste stedentrips naar Rome gaan per vliegtuig. Bij enkele reisorganisaties, zoals bij Kras en de Jong Intra Vakanties is het mogelijk om een busreis naar Italië te boeken met Rome als één van de steden die men bezoekt tijdens deze reis. In de meeste gevallen gaat het dan ook om volledig georganiseerde reizen. Wanneer u van plan bent om met een grote groep een stedentrip naar Rome te maken, bestaan er wel mogelijkheden om bijvoorbeeld een touringcar met chauffeur te huren, bijvoorbeeld bij een organisatie als Peter Langhout. Voor goed verzorgde busreizen naar Rome om vervolgens een mooie rondreis te maken moet u beslist kijken bij de organisatie Effeweg. Op de website kunt u online uw ticket naar Rome boeken en kiezen vanuit welke plaats in Nederland u wilt vertrekken.