Vliegvelden Rome

Meer over Vliegvelden Rome

Rome heeft twee grote luchthavens, namelijk Rome Leonardo da Vinci (Fiumicino) Airport en Giovan Battista Pastine Ciampino Airport Rome.

Tip! Boek uw vliegticket Rome via:
-
Cheaptickets
- Ebookers
- Worldticketcenter

Rome Leonardo da Vinci (Fiumicino) Airport

De luchthaven in Rome die bekend staat onder de naam Rome Fiumicino Airport heet officieel Aeroporto internazionale Leonardo da Vinci. Dit is de belangrijkste luchthaven van Rome. Het vliegveld ligt bij de plaats Fiumicino op 34 kilometer afstand van Rome. Het vliegveld werd vanaf 1956 in gebruik genomen en groeide in 1961 uit tot het grootste vliegveld van Rome, waarbij het vliegveld Ciampino op de tweede plaats kwam te staan. Het Rome Fiumicino Airport heeft 4 terminals.

Voorzieningen op de luchthaven
Op de luchthaven vindt u een informatiebalie, postkantoor, wisselkantoren, banken die 24 uur per dag geopend zijn, geldautomaten, medische assistentie, apotheek, bagage depots, vergaderruimtes, ruime parkeergelegenheid en veel winkels.

Vervoer van en naar het vliegveld
Vanaf het vliegveld kunt u gemakkelijk met de trein naar het centrum van Rome. Een kaartje kost ongeveer € 11, - . Daarnaast bestaat er ook de Airport Shuttle service. Deze taxiservice verzorgt vervoer van elk hotel in Rome naar de luchthaven tegen een vast tarief van ongeveer € 39, - voor twee personen. Voor elke passagier meer betaalt u € 10, - extra. Een normale taxi vanaf het vliegveld naar het centrum van Rome kost algauw zo´n € 70, -. Op het vliegveld bestaat ook de mogelijkheid om een auto te huren.

Adres:
Rome Leonardo da Vinci (Fiumicino) Airport
Via dell’Aeroporto di Fiumicino 320
P.O. Box 68
I-00050 Fiumicino
Italië

Giovan Battista Pastine Ciampino Airport Rome

Het vliegveld Ciampino was oorspronkelijk een militaire luchthaven. De luchthaven werd later ook opengesteld voor burgervluchten omdat het Leonardo da Vinci vliegveld te druk werd. Het vliegveld Ciampino wordt vooral aangedaan door budgetmaatschappijen en chartervluchten. Het vliegveld ligt ongeveer 15 kilometer van het centrum van Rome.

Voorzieningen op de luchthaven
Op de luchthaven vindt u een informatiebalie, een postkantoor, een bank, wisselkantoren, apotheek, zeer uitgebreide speciale zorg voor mensen met een handicap of mensen die medische hulp nodig hebben, parkeergelegenheden en winkels.

Vervoer van en naar het centrum
In tegenstelling tot het Leonardo da Vinci vliegveld gaan er vanaf Ciampino geen treinen naar het centrum. Wel kunt u gemakkelijk naar het centrum van Rome reizen met de Terravision bus wat ongeveer € 8, - kost of gebruik maken van de Airport Shuttle service. Een taxi vanaf het vliegveld naar het centrum zal u ongeveer € 35, - kosten. Op Rome Ciampino Airport kunt u ook een auto huren

Adres:
G.B. Pastine Rome Ciampino Airport
via Appia Nuova 1651
00040 Roma Ciampino
Italië