Taxi Rome

Meer over Taxi Rome

Legale en illegale taxi┬┤s

In Rome rijden ontzettend veel taxi´s rond. Naast de legale taxi´s, zijn er ook talloze illegale taxi´s. De legale taxi´s zijn over het algemeen wit. Oudere legale taxi´s kunnen ook geel van kleur zijn. Verder staat er bij het nummerbord ´Servizio Pubblico´ en op het dak staat een bordje met ´taxi´. Ook herkent u een legale taxi aan de gele sticker op de zijkant van de wagen, die aangeeft dat de taxi gecertificeerd is door de Comune di Roma. Daarnaast vindt u in een legale taxi altijd een taximeter, waarop u de ritprijs duidelijk kan aflezen. In de taxi hoort ook een lijst te hangen met de tarieven. Wanneer u een illegale taxi neemt, moet u van tevoren duidelijk een prijs afspreken met de chauffeur.

Taxistandplaatsen

Het is niet aan te raden om een taxi op straat aan te houden. Het is niet gebruikelijk en het is in het chaotische verkeer ook gevaarlijk. Door de hele stad vindt u taxistandplaatsen, vooral in de buurt van belangrijke bezienswaardigheden. Maar u kunt ook een taxi bellen of in uw hotel door iemand een taxi laten bellen.

Tarieven

De tarieven van de taxi´s in Rome zijn vergelijkbaar met de tarieven in Nederland. Wel moet u in Rome op zon –en feestdagen en iedere dag na 22:00 een extra toeslag betalen boven op de prijs die op de taximeter wordt aangegeven. Ook kan er een extra toeslag gevraagd worden, wanneer u veel bagage meeneemt. Een taxi vanaf het vliegveld naar de binnenstad is erg duur, omdat de twee vliegvelden in de buurt van Rome een aantal kilometers buiten de stad liggen. Daarbij wordt er ook een luchthaventoeslag geteld op de normale ritprijs. De prijs kan daarom behoorlijk oplopen. Het openbaar vervoer kan dan een goedkoper alternatief zijn. Tot slot is het gebruikelijk om een taxichauffeur 5 tot 10% fooi te geven.