Treinreis Rome

Meer over Treinreis Rome

Wanneer u op stedentrip gaat naar Rome kunt u ervoor kiezen om vanuit Nederland met de trein naar Rome te reizen. Hoewel de trein niet het meest voor de hand liggende vervoersmiddel is om naar Rome te reizen, zal een treinreis naar Rome wel een avontuurlijke belevenis zijn.Tip! Boek nu uw treinreis Rome via:
- NShispeed
- Gasamen
- Dejongintra Reizen

Met de trein naar Rome vanuit Nederland

Er gaan vanuit Nederland geen directe treinen naar Rome. U zult daarom een aantal keer over moeten stappen. Er zijn verschillende routes mogelijk. Zo vertrekt er vanuit Amsterdam de Thalys naar Parijs waar u over kunt stappen op een trein naar Lyon, om van daaruit de trein naar Turijn of naar Milaan te nemen, waar u over kunt stappen op een trein naar Rome. Andere routes vanuit Nederland lopen via Frankfurt- Milaan-Rome, Keulen-Karlsruhe-Basel-Luzern-Milaan-Florence of Keulen-München-Rome. Op internet is een internationale treinplanner te vinden die u alle mogelijkheden kan tonen om vanuit Nederland naar Rome te reizen.
De reistijd van een treinreis vanuit Nederland naar Rome zal tussen de 18 en 21 uur in beslag nemen. Plan u reis per trein altijd goed van te voren en houd er rekening mee dat plaatsen in bepaalde treinen, als de Thalys en de TGV, van te voren gereserveerd dienen te worden. Hoewel een treinreis vanuit Nederland naar Rome niet de gemakkelijkste, snelste en goedkoopste manier van reizen is, zal het zeker een avontuurlijk belevenis zijn waarbij u onderweg kunt genieten van de voorbijglijdende landschappen van de verschillende landen die u doorkruist.

Treinstations in Rome

Rome kent verschillende treinstations. Roma Termini, Roma Ostiense en Roma Tibertina zijn de bekendste en grootste treinstations in Rome. U zult waarschijnlijk op één van deze treinstations aankomen wanneer u vanuit Nederland met de trein naar Rome reist.

Roma Termini
De meeste treinen vanuit het buitenland komen aan op Roma Termini. Dit is het Centraal Station van Rome. Dit moderne en grote station is gelegen aan het Piazza dei Cinquecento. Op dit plein stoppen veel bussen en taxi´s, zodat u gemakkelijk door kunt reizen naar het centrum van de stad. Maar ook de twee metrolijnen van Rome komen bij Roma Termini samen. Daarnaast vindt u bij dit station een handig informatiebureau voor toeristen.

Roma Tibertina
Na het station Roma Termini is het station Roma Tibertina het grootste treinstation van Rome. Het station ligt in het noordoosten van de stad. Ook hier komen sommige buitenlandse treinen aan. Op Rome Tibertina vindt u aansluiting op metrolijn B en er is ook een groot busstation. En natuurlijk zullen ook de nodige taxi´s hier niet ontbreken.

Roma Ostiense
Het treinstation Roma Ostiense ligt in het zuiden van Rome. Ook vanaf dit station kunt u gemakkelijk met het openbaar vervoer het centrum van de stad bereiken.