Busreis Kopenhagen

Meer over Busreis Kopenhagen

Natuurlijk bent u met uw eigen auto of de trein binnen een paar uur in Kopenhagen. Voor het vliegtuig geldt eigenlijk hetzelfde. Maar dan ligt de stad ook open voor u. Wellicht kent u Kopenhagen niet en moet u alles zelf gaan ontdekken. En dat terwijl u maar een paar dagen heeft om deze heerlijke stad te verkennen. Misschien is het wel een idee om een busreis naar Kopenhagen te boeken. Vaak zijn dit totaal georganiseerde citytrips en hoeft u eigenlijk niets zelfs te doen. U wordt verwend als het ware.

De voordelen van een busreis

U hoeft de stad dus niet op eiegn houtje te ontdekken. Uw chauffeur weet de weg en brengt u precies waar u wilt wezen. Daarnaast is er vaak ook nog een gids aanwezig in de bus waar u met uw vragen terecht kan. In het geval van Kopenhagen zult u tijdens uw busreis vaak ook nog iets meer zien dan de stad alleen. U gaat over de Oresund naar de Zweedse handelsstad Malmo en ook daar gaat u een paar prachtige kastelen bewonderen. Een ander niet te vergeten voordeel van een busreis is dat u vaak vlak bij uw woonplaats in Nederland wordt opgepikt. Zo’n bus rijdt als het ware eerst kris – kras door Nederland om vervolgens snel naar Kopenhagen te rijden.

Waar te boeken

Busreizen naar Kopenhagen kunt u eigenlijk bij elk reisbureau wel boeken. Daarnaast kunt u natuurlijk ook eerst even op het gemak het internet afzoeken naar busreizen die perfect zijn voor u. Wanneer u echter naar Kopenhagen gaat zal het verschil in de aanbieders niet zo groot zijn. Reken op zo’n 320 euro voor 5 dagen. Enkele bekende aanbieders zijn Effeweg , GaSamen en natuurlijk OAD.

Voorwaarden

Heeft u eenmaal uw perfecte reis naar Kopenhagen gevonden , check dan eerst even de voorwaarden. Wat zit er wel bij de prijs inbegrepen en wat niet. Vaak is het zo dat overnachtingen en maaltijden zijn inbegrepen. Voor entreegelden bij musea enzo moet u vaak zelf betalen. Kijk ook even of u zelf een reisverzekering moet afsluiten. En hou er tenslotte rekening mee dat de hotels al geboekt zijn. Bent u niet tevreden dan is het vaak lastig om een ander hotel te zoeken. Het kan natuurlijk wel maar u moet dan wel dubbel betalen. En dat kan uw vakantie naar Kopenhagen een flink stuk duurder maken.

Nadelen

De nadelen van een busreis naar Kopenhagen spreken een beetje voor zich. U bent voor een groot deel afhankelijk van de grillen van de chauffeur en heeft weinig mogelijkheden om de stad op eigen houtje te verkennen. En dat terwijl Kopenhagen een uiterst overzichtelijke stad is. Bijna alle bekende bezienswaardigheden liggen binnen een straal van 4 kilometer van elkaar. Bovendien is een groot deel van de binnenstad autovrij. Daar kunt u met uw chauffeur dus niet komen. Kopenhagen is eigenlijk een uiterst geschikte stad om lopend te verkennen. En bent u daar te lui voor dan neemt u gewoon een van de gratis fietsen die op vele plaatsen in de binnenstad staan geparkeerd.