Shoppen Kopenhagen

Meer over Shoppen Kopenhagen

Winkelen in Kopenhagen is met name prettig omdat de stad het grootste autovrije winkelgebied van de wereld heeft. Daarnaast is Stroget de langste winkelstraat van Europa. Het moet wel raar lopen als u daar niets vindt wat van uw gading is. Hou er trouwens wel rekening mee dat Stroget over het algemeen een lange versie van de Kalverstraat is. Veel doorsnee winkels en veel bekende namen die u thuis ook al eens heeft gezien. De zijstraatjes van Stroget zijn wat dat betreft leuker en gezelliger. Hier vindt u meer exclusieve winkels. Hetzelfde geldt voor Norrebro. Veel leuke en exclusieve winkeltjes.

Design

Houdt u van design dat zit u in Kopenhagen goed. Het Deense design mag dan door de jaren heen wat aan populariteit hebben ingeboekt, Denemarken staat nog steeds bekend als designland. Wilt u gewoon kijken naar nieuwe meubelontwerpen dan moet u dus in Kopenhagen zijn. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het bekende Deense porselein. En dan hebben we het natuurlijk nog niet eens over de nieuwe snufjes van bijvoorbeeld Bang & Olufsen.

Vlooienmarkten

Amsterdam heeft ze, dus Kopenhagen heeft ze ook. De vlooienmarkten zijn een heerlijke plek om wat over rond te struinen. Bij Gammelstrand zit een hele leuke, maar misschien wat prijzige vlooienmarkt. In Frederiksberg is ook nog een leuke markt waar u goedkope merkkleding op de kop kan tikken. In Norrebro is tenslotte de grootse vlooienmarkt van de stad. Ruim 333 meter aan koopjes en natuurlijk ook veel rotzooi.

Mode

Houdt u van mode en dus mooie kleing dan zit u in Kopenhagen goed. De stad begint zich steeds meer als modestad te profileren en u kunt er prachtige winkels vinden waarin Deense modeontwerpers hun nieuwste staaltjes laten zien.

Behalve moderne kleding is Kopenhagen ook de stad van de vintagebroeken en –jurken. Veel tweedehands zaakjes in Norrebro en de zijstraten van Stroget. Daarnaast ook oude merkkleding natuurlijk. Wat dacht u van een originele Dior of Cloe uit de jaren zeventig? In Kopenhagen kunt u het allemaal vinden.

Goede winkels

Antikhallen (Sortedams Dossering 7C, Norrebro) Beste meubelzaak van Kopenhagen wanneer het gaat om antieke meubelen. Stoelen, tafels en kasten uit verschillende perioden. De zaak ligt in Norrebro dus er zijn tal van andere antiekzaken die u kunt bezoeken.

Bang & Olufsen (Ostergade 3, Slotsholmen). Deens audio- en kijkdesign in het kwadraat. Deze winkel moet u dus gewoon even bezoeken. Kopen hoeft niet want alles is peperduur. Gave winkel gewoon.

Bitte Kai Rand
(Lille Strandstraede 22, Nyhavn) De kledingzaak voor uw vrouw. Tenmiste als ze ongeveer 30 jaar is. Prachtige en vooral chique kleding die mateloos populair is onder Deense onafhankelijke en succesvolle vrouwen.

Bulow (Lille Kirkestraede 5, Stroget) Juwelier en een van de beste in Kopenhagen. Zeer exclusieve en chique sieraden. Zilver, goud, metaal en steen. Prachtig gewoon. De winkel zit achter Hojbro Plads en is wat moeilijk te vinden. Maar nu weet u het dus.

Chapeaux Petitgas
(Kobmagergade 5, Stroget) Voor de hoedenliefhebber. En dan niet de baseballpetjes en gangsterdoekjes. Hier koopt u de echte hoeden waarmee u ongetwijfeld goed voor de dag komt thuis. De zaak zit er al sinds Hans Christian Andersen in de stad woonde. Ervaring volop dus.

Dansk Mobelkunst
(Bredgade 32, Stroget, 1260) Deens meubeldesign op zijn best. Hier vindt u het nieuwste van het nieuwste op meubelgebied. Uiterst chique winkel. Moet u wellicht een beetje op gekleed zijn.

Fillipa K. (Ny Ostergade 13, Stroget) Weer een Deense modeontwerpster. Eenvoudige kleding voor zowel de man en de vrouw. Wel klasse allemaal.

Frederijksen (Ravnsborggade 15, Norrebro) Nog een kledingwinkel in Norrebro. De wijk krijgt steeds meer exclusieve kledingzaakjes. Maar voor antiek kunt u ook nog goed in Norrbro terecht. De kleding is in deze zaak overigens super vrouwelijk.

Georg Jensen (Amagertorv 4, Stroget). Wereldberoemde Deense zilversmid. Mooie zaak en lekker om gewoon even rond te kijken.

Illum (Ostergade 52, Stroget) Waanzinnig grote winkelmall. Bijenkorf in het kwadraat zeg maar. Het is zeer luxe en mooi weergegeven in de etalages.

Israel Plads
. Een markt zoals we die in Nederland ook kennen. Veel goedkoper dan in de winkel en veel leuker ook natuurlijk. Van tomaat tot radio.

Louis Poulsen (Gammel Strand 28, Stroget) Deense en Scandinavisch licht design. Leuk om nieuwe ideetjes voor de verlichting thuis op te doen. Kopen kan natuurlijk ook gewoon.

Magasin du Nord (Kongens Nytorv 13, Stroget) Grootste en ook oudste winkelmall van Kopenhagen. Er is van alles te koop. Van boeken tot aanstekers en van tomaten tot blenders. Leuk voor de regenachtige dagen misschien.

Munthe Plus Simonsen (Gronnegade 10, Stroget) Voor de tieners en jonge twintigers. Mateloos populaire kledingzaak onder de Deense jeugd. Gothic, lolita, boho-chic en ga zo maar door. Heel apart in ieder geval.

Royal Copenhagen Porecelain (Amagertorv 6, Stroget) Deens porselein in al haar soorten en maten. Echt Deens dus leuk als souveniertje voor de buren.

Rutzou Fashion
(Store Regnegade 3, Stroget) Een van de bekendste hedendaagse modeontwerpers van Denemarken. Uiterst geschikt voor de typisch Deense look.

Straedet is de straat die parallel loopt aan Stroget. Bestaat in feite uit Kompagnistræde en Laederstræde. Hier vindt u niet de mainstream winkels maar de meer exclusievere zaakjes. Veel juweliers, aparte kledingzaken en ga zo maar door. Eigenlijk leuker dan Stroget.

Sweater Market
(Nytorv 19, Stroget,) De kende Scandinavische sweater. U kent ze wel. Van wol en vaak met die rendieren motiefjes erop. Erg elegent en erg Deens ook. Hebben ze niet veel in Nederland. Bovendien heerlijk warm.

The last Bag (Nansensgade 48, Norreport) Tijdloze tadjes van leer in in alle kleurtjes die u maar kan bedenken. De zaak verkoopt al tassen sinds 1954. Leuk en goed voor als u uw vrouw een nieuw en elegant tasje wilt geven.