Vliegticket Kopenhagen

Meer over Vliegticket Kopenhagen

Wilu u snel naar Kopenhagen gaan dan is het vlietuig natuurlijk de beste optie. Binnen anderhalf uur vliegt u van Schiphol naar de internationale vliegenhaven Kastrup in Kopenhagen. Vandaar spring u in de metro en laat u rijden naar uw hotel. Een andere vlieghaven in Kopenhagen in Roskilde. Deze vlieghaven is echter alleen gechikt wanneer u binnenlandse vluchten wilt maken in Denemarken.

Prijzen

Uw retourtje naar de stad aan de Oresund gaat u rond de 200 euro kosten. Daar komen dan nog wel de verzekeringen en annuleringskosten bij. De luchthaven belasting is al bij de prijs inbegrepen. Natuurlijk moet u ook nog de trein, auto of taxi naar Schiphol betalen. Al met al niet zo veel duurder als de trein. En wanneer u de kosten van uw vliegticket wilt vergelijken met de auto dan hangt dat natuurlijk van een hoop zaken af. Het is overigens alleen mogelijk om vanaf Amsterdam-Schiphol naar Kopenhagen te vliegen.

Kastrup

De internationale vlieghaven van Kopenhagen dus en tegelijkertijd een van de drukste vluchtgavens in Scandinavie. Wanneer u wilt kunt u vanaf Kastrup naar meer dan 100 plaatsen in de wereld vliegen. Uiteraard zit Amsterdam daar ook bij. Daarnaast kunt u vanuit Kopenhagens luchthaven naar diverse andere steden in het land vliegen.

Kastrup ligt zo’n 9 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Kopenhagen. Binnen een paar minuten kunt u dus al in het hotel zijn. Wanneer u echt voor de deur van uw hotel wilt worden afgezet, neem dan een taxi. Wilt u wat goedkoop uw stedentrip beginnen overweeg dan de metro.

Wanneer u terugvlieg van Kastrup naar Amsterdam, hou dan goed de schermen en monitoren in de gaten. Kastrup is namelijk een geluidsarme luchthaven. Er zijn geen omroepers zoals op Schiphol die u vertellen wanneer u mag boarden enzo. Verder is Kastrup erg modern. Wanneer u tijd heeft is het de moeite waard om wat rond te kijken op het vliegveld.

Douane

U heeft geen visum nodig voor Denemarken. Zorg er wel voor dat uw paspoort nog tenminste zes maanden geldig is. Verder zijn er natuurlijk regels wat betreft het meenemen van artikelen naar Denemarken en naar Nederland. Bent u van plan om naar het casino te gaan in Kopenhagen en u wint de hoofdprijs, dan moet u dat aangeven bij de douane. U mag namelijk maximaal een bedrag van 15000 euro de grens mee overnemen. Even snel naar de bank dus in Kopenhagen.