Weer Kopenhagen

Meer over Weer Kopenhagen

Het klimaat

Kopenhagen kent netzoals Nederland een zeeklimaat. Hoe kan het ook anders. De stad ligt aan het water en het klimaat wordt dus in grote mate beinvloedt door de warme golfstroom uit de Atlantische Oceaan. Het komt er in ieder geval allemaal op neer dat de stad niet zoveel extremen in het weer kent. Wel moet u er rekening mee houden dat het er een paar graden kouder is dan in Nederland.

Zo liggen de temperaturen in december en januari gemiddeld rond het vriespunt. De lente begint ongeveer in mei en duurt tot juni. Het is trouwens een mooie tijd om de stad te bezoeken. Het is nog niet te druk en de bloemen bloeien al een beetje. In de zomer stijgen de temperaturen, netzoals in Nederland. Reken op een gemiddelde van iets boven de 20 graden. Het is dan drukker in de stad en u zult merken dat er veel buitenactiviteiten zijn. Het is de tijd van openluchtconcerten en lekker liggen aan een van de stranden in de stad.

Het weer

Ook hier weer zult u niet zo veel verschil met het Nederlandse weer aantreffen. Om kort te zijn is het weer gewoon wisselvallig. Buien kunnen u altijd overvallen en zomerdagen kunnen totaal verregenen. Ook tijdens de winter kan het behoorlijk spoken in de stad. Temperaturen liggen gemiddeld dan wel rond het vriespunt maar u kunt het ook een stuk kouder krijgen. Eigenlijk geldt dat ook voor de zomer. Hittegolven kunnen u maar zo overvallen in de stad.

Kleding

Neem voor een vakantie naar Kopenhagen dus een beetje van alles mee. Focus u niet op een ding. Ga er vanuit dat u wat weer beterft gewoon in Nederland blijft. Parapluutje mee, goede jas, dikke trui en wat t-shirts. Goede schoenen zijn natuurlijk ook noodzakelijk. U gaat immers behoorlijk wat wandelen. En omdat Kopenhagen een fietsstad is doet u er misschien wel verstandig aan om ook wat fietskleding mee te nemen.