Plattegrond Kopenhagen

Meer over Plattegrond Kopenhagen

Inleiding

Op zich is Kopenhagen een perfecte loopstad. Al de bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, liggen in een straal van ongeveer 4 kilometer van elkaar vandaan. Mocht u al die bezienswaardigheden niet te voet willen bezichten dan is de fiets een goede optie. Kopenhagen is een heerlijke fietsstad. Omdat de binnenstad autovrij is natuurlijk, maar ook omdat u overal fietsen kan lenen.

Over het algemeen is Stroget het winkelgebied van de stad. Vooral de zijstraatjes van de lange straat bieden veel exclusieve en leuke winkeltjes. In Norrebro vindt u ook veel design. Daarnaast leuke restaurants en erg veel antiek. Vestebro loopt wat achterop. Hier is de hoerenbuurt gevestigd. Daarnaast toch ook veel trendy zaakjes.

Vestebro is dan ook een stuk goedkoper dan de meeste andere wijken. Duur is natuurlijk Nyhavn met al haar chique hotels en restaurants.

Stadsdelen

Indre By is min of meer het hart van Kopenhagen. Centrum dus waar u de kerken en meeste bezienswaardigheden gaat vinden.

Vestebro begint iets ten westen van het centraal station. U kunt er de goedkopere hotels vinden. Daarnaast is in Vestebro ook het hoerendistrict gevestigd. Rondom Istedgade gebeurt het allemaal. Veel sexshops. Massagehuisen worden afgewisseld met soms wat louche hotels. Istedegade is momenteel ook de plek waar veel junkies zich ophouden. Het doet allemaal wat Amsterdams aan. Toch heeft Vestebro ook veel leuke en mooie dingen. Er zijn hippe cafes en restaurants, veel leuke designwinkels en kledingzaken waar jonge modeontwerpers jun nieuwste creaties laten zien. Daarnaast biedt de wijk plaats aan tal van etnische groeperingen. Heeft u zin in Turks- of Iranees eten, dan moet u gewoon in Vestebro zijn.

Norrebro
is gewoon in hippe wijk. Omdat er veel jonge mensen wonen loopt de wijk een beetje voorap wat beterft mode, trends en hippe zaken. Het echte goede uitgaansleven moet u dan ook in Norrebro zoeken. Ook voor winkelen kunt u het best in Norrebro wezen. Straten zoals Elmegade, Blagardsgade, Ravnsborggade en Sankt Hans Torv bevinden zich allemaal in deze wijk. De hotels zijn dan ook iets duurder dan in Vestebro.

Ostebro
is een gezellige wijk ten noorden van het stadscentrum. Wat uitgaansleven betreft een stuk minder te doen dan in Norrebro en Vestebro.

Frederiksberg is een autonome gemeente binnen Kopenhagen. Oorspronkelijk is het dorpje gebouw rondom Kastellet. Frederiksberg is een chique plek. U ziet er veel mooie huizen en gebouwen. Een beetje Wassenaar. De koninklijke familie woont er dan ook. Verder veel mooie bezienswaardigheden.

Gammelstrand is in feite het einde van het kanaal dat het eiland Slotholmen omringd. Vroeger was op Gammelstarnd de oude vishaven gevestigd. Er staan nog steeds prachtige 18e en 19e eeuwse huizen. Ideale plek om op een mooie dag wat te drinken.

De Latijnse Wijk ligt iets ten noorden van Stroget, vlakbij de oude universiteitscampus. De wijk staat met name bekend om haar retaurantjes en tweedehands kleinding- en boekenzaken. Leuk gebied om wat rond te snuffelen.

Kultorvet ligt in het noorden van de Latijnse wijk. Op zich niet zo bijzonder. Een beetje afgelopen plein met doorsnee barretjes. Veel straatmuzikanten. Van de Peruaanse fluit tot de Argentijnse drum. U bent gewaarschuwd.

Nyhavn
is zo’n beetje de mooiste plek van Kopenhagen. Het kanaal daar is gegraven om schepen toegang te verlenen tot het centrum van de stad. Veel restaurantjes en barretjes. Een must. Dure hotels.

Straedet loopt parallel aan Stroget en is wellicht een van de mooiste winkelgebieden van Kopenhagen. Met name de straten Kompagnistraede en Laederstraede zijn niet zo massaal als Stroget. Bovendien zult u er minder grote ketenwinkels aantreffen. Het is meer de plek voor de kleine detailhandel. Verder een uitstekende plek voor de aankoop van handgemaakte sieraden en zilverwerk.

Stroget is het autovrije winkelgebied van Kopenhagen. De straat loopt van het Radhuspladsen tot aan de Kong Nyrtov. Eigenlijk niets dat u ooit al eens gezien hebt. Grote winkelnamen met de bekende merken. Beter is het wellicht om een van de zijstarten te pakken. Daar zijn de kleinere en betere winkels te vinden.

Tivoli ligt midden in de stad en biedt een combinatie van park, amusement, romantiek en culinaire hoogstandjes. Overdag erg leuk maar in de avond misschien wat klef. Tenzij u erg verliefd bent natuurlijk. De lichtjes en muziekjes doen erg hun best wat romantiek in de tuin te sproeien.

Amager is waar de werkende klasse van Kopenhagen veelal woont. Momenteel wordt er gigantisch veel gebouwd. Het internationale vliegveld bevindt zich ook in Amager. Wel een leuke plek omdat het een eiland is en dus een speciale sfeer heeft.

Christianshavn
is de plek waar u de kanalen van Kopenhagen kan bewonderen. Opstapplaats voor boottochtjes ook. In het noorden van Christianshavn vindt u de vrijplaats Christina.

De Noordelijke buitenwijken van Kopenhagen zijn absoluut het bezoeken waard. Dyrehavsbakken , het oudste amusementenpark van de wereld ligt er naast het Frilandmeseet, dat het grootste openlucht museum is. U kunt er heerlijk kanoen over de Mill rivier. Een buitenwijk die de moeite waard is kortom. In de volksmond ook wel de Whisky Belt genoemd.

Vestgenen vormt het zuiden en westen van de stad. Niet zo fraai als de noordelijke buitenwijken maar goed als u thuis wilt zeggen dat u heel Kopenhagen heeft gezien.