Reisgidsen Kopenhagen

Meer over Reisgidsen Kopenhagen

Het Kopenhagen van Hans Christian Andersen

Eigenlijk meer een historische roman dan een makkelijke reisgids. Het boek laat vooral de geschiedenis van de schrijver zien. De huizen waarin hij woonde, de restaurants waar hij at en de drankgelegenheden waar hij wellicht zijn sprookjes verzon. U loopt hand in hand met Andersen vanaf Tivoli, via het Christanborgslot naar de Kleine zeemeermin. En daar tussenin ziet u allemaal foto’s en beschrijvingen van de panden waarin hij woonde en graag kwam. Daarnaast bevat het boek veel citaten van de schrijver. Eigenlijk alleen leuk wanneer u een echte fan van de verteller bent. Als reisgids is een een beetje incompleet.
http://www.dezwerver.nl/boeken/reisgidsen/europa/denemarken/kopenhagen/13232/het_kopenhagen_van_hans_christian_andersen_een_wandelgids_reisgids_en_leesboek/

Reisgids 100% Kopenhagen

Een goede reisgids voor de trendy bezoekers van Kopenhagen. De gids staat vol beschrijvingen van hippe barretjes, trendy restaurants en chique winkels. Vooral de beschrijvingen van de uitgaansgelegenheden zijn erg goed. Handig zijn de zes stadswandelingen die worden beschreven. Ze gaan allemaal door verschillende delen van de stad en zijn zeker de moeite waard om eens uit te proberen. De plattegronden die in het boek zijn opgenomen zijn overzichtelijk en duidelijk.
http://www.dezwerver.nl/boeken/reisgidsen/europa/denemarken/kopenhagen/10584/reisgids_100__kopenhagen__mo_media/

http://www.bol.com/nl/p/boeken/100-kopenhagen/1001004004488071/index.html

Reisgids Kopenhagen

Vooral het formaat van dit gidsje is erg handig. U kunt het zo in uw broekzak steken. Ook in de inhoud is overigens compleet. Veel aandacht voor cultuur en de Deense bevolking. Uiteraard ook nuttige informatie over de bezienswaardigheden . Daarnaast nog wat praktische informatie. Al met al een goede gids uit de Capitoolserie.
http://www.dezwerver.nl/boeken/reisgidsen/europa/denemarken/kopenhagen/15698/reisgids_kopenhagen__capitool/

http://www.bol.com/nl/p/boeken/kopenhagen/1001004006199680/index.html

Reisgids Kopenhagen

Nu uit de serie Marco Polo. Erg handig is de uitklapbare plattegrond achter in het boek. Het kleine en handige boekje bevat veel globale informatie. Uiterst gechikt voor een eerste kennismaking met de stad. Het beschrijft de meeste bezienswaardigheden maar schiet wellicht wat te kort wanneer het over de geschiedenis van de stad gaat.
http://www.dezwerver.nl/boeken/reisgidsen/europa/denemarken/kopenhagen/2087/reisgids_kopenhagen__marco_polo_/

http://www.bol.com/nl/p/boeken/marco-polo-reisgids-kopenhagen/1001004001465012/index.html

Copenhagen Lonely Planet Encouter

Goede reisgids in het Engels. Beschrijvingen van hotels en uiteraard bezienswaardigheden. Stadsplattegrond staat achter in de gids en is uitklapbaar. Erg leuk zijn de tips van echte stadsbewoners. Een jazz muzikant laat u waten waar u de beste live muziek kan beluisteren en een huwelier vertelt u waar u moet wezen wanneer u goud en juwelen moet kopen. Erg gedetailleerde gids met goede informatie. Maar wel in het Engels dus.
http://www.dezwerver.nl/boeken/reisgidsen/europa/denemarken/kopenhagen/11977/reisgids_lonely_planet_copenhagen__kopenhagen__lonely_planet_encounter_/

Kopenhagen

Handzame ANWB reisgids met veel nuttige informatie. Beschrijvingen van hotels, restaurants en andere bezienswaardigheden. De gids stelt dat Kopenhagen maar slechts 12 hoogtepunten kent. U kunt ze allemaal terugvinden op de grote kaart die in het boek zit. Wel leuke informatie over uitgaan en waar te winkelen.
http://www.bol.com/nl/p/boeken/kopenhagen/1001004002607601/index.html#product_description