Weekendje Kopenhagen

(1)
Sorteer op:
  • Best beoordeeld
  • Sterren
  • Prijs

Hotel Du Nord

Uitstekend stadshotel ondergebracht in een historisch gebouw uit 1883. Hotel Du Nord is volledig gerenoveerd maar de sfeer uit vroegere tijden is behouden. De kamers zijn ruim en klassiek ingericht. Een ideale uitvalsbasis voor je citytrip naar Kopenhagen!Ligging: In het centrum op ca. 100 m vanaf het station en loopaf...

Vanaf € 87,- Alleen hotel
  • 1

Meer over Weekendje Kopenhagen

Wanneer u voor een stedentrip naar Kopenhagen kiest dan duurt zo’n tripje meestal 3 of 4 dagen. Natuurlijk kunt u ook gewoon voor een weekendje Kopenhagen kiezen. U vertrekt op vrijdag vanuit Nederland met het vliegtuig. Binnen anderhalf uur bent landt u op Kastrup en vandaaruit is het nog maar een klein stukje naar uw hotel

Hotel

Het uitkiezen van een goed hotel is misschien nog wel het belangrijkste. U blijft immers niet zo lang in de stad en u doet er dus goed aan om een hotel in het centrum te kiezen.

Een goede plek is natuurlijk Nyhaven, het oude en gezellige haventje van de stad ligt vlak bij het stadscentrum en is een prima uitvalsbasis om de stad te verkennen. Enkele goed hotels in Nyhavn zijn:

-Hotel Opera (Tordenskjoldsgade 15, Nyhaven)
-Hotel Copenhagen Strand (Havnegade 37 , Nyhaven)
-Hotel d’Angleterre ( Kongens Nytorv 34 , Nyhaven)
-Phoenix Copenhagen (Bredgade 37 , Nyhaven)

Hou er wel rekening mee dat Nyhaven duur is. Toch bieden de hotels vaak aanbiedingen aan. De derde nacht gratis of u krijgt er een pakket bij. U moet dan denken aan een voorstelling in Tivoli ofzo.

Wilt u het liever wat goedkoper doen maar toch genieten van al het fraais dat de stad biedt, dan is Vestebro een goede optie. Hoewel de rosse buurt van Kopenhagen in deze wijk ligt en het soms wat aftands aandoet, zijn er de laatste jaren veel verbeteringen aangebracht. Er hebben zich leuke en exclusieve winkeltjes gevestigd. De barretjes en eettentjes zijn trendy en hip. En u zit nog steeds dicht bij het centrum van de stad.

Enkele goede hotels in Vestebro zijn:
-Western Hotel Hebron (Helgolandsgade 4 , Vestebro)
- City Hotel Nebo (Istedgade 6-8 , Vestebro)
-Loven Hotel (Vesterbrogade 30 , Vestebro)

Uitstapjes

Het hangt natuurlijk allemaal van uw personnlijke voorkeuren af van wat u graag wil zien in de stad. Kopenhagen is natuurlijk een designstad en u doet er dus goed aan om iets van deze sfeer op te pakken. In Stroget zijn er desigwinkels genoeg en ook worden er regelmatig exposities gehouden te over design gaan.

Must

-U moet absoluut een boottochtje maken door de stad. U ziet de meeste bezienswaardigheden dan vavaf het water en met misschien proeft u zelf wel iets van de sfeer uit het oude Kopenhagen.

-Smorrebrood eten is absoluut Deens. De stad staat bekend om haar heerlijke sandwiches die u bijna overal kan bestellen. Het beste kunt u dat natuurlijk doen terwijl u een Deens biertje drinkt. Carlsberg is de aanrader dan. Vooral omdat de brouwerijen van dit bier ook in de stad staan.

-De Hans Christian Andersen route lopen laat u veel van het oude Kopenhagen zien. U maakt kennis met de huizen waarin de schrijver woonde. U kunt een kopje koffie drinken in een vande restaurants waar de verteller graag kwam en ga zo maar door. Na deze tocht moet u gewoon even een design winkel bezoeken en dan bent u weer helemaal bij de tijd en weer belandt in het Kopenhagen van nu.

-Met de Kleine Zeemeermin op de foto gaan mag natuurlijk niet ontbreken wanneer u Kopenhagen bezoekt. Hoewel het beeldje wereldberoemd is, stelt het eigenlijk niet zoveel voor. Maar goed, het is wel wereldberoemd.

Geld

Denemarken behoort dan wel tot de Europese Unie, de Denen willen nog niest van de euro weten. U gaat in Kopenhagen dus betalen met een andere muntsoort. Het betekent dat u over het algemeen wat duurder uitbent. U moet tenslotte u valuta wisselen. Pinnen kan echter ook, en wanneer u dat bij uw eigen bank doet dan betaalt u daarvoor niet meer dan in Nederland.

Toon op kaart
Toon als lijst