Vervoer Kopenhagen

Meer over Vervoer Kopenhagen

Kopenhagen heeft een prima openbaar vervoersnetwerk. U kunt gebruik maken van de metro de bus en de trein (S-trein). De metro , die u ook al op het vliegveld kan pakken verbindt verder Norreport met Kongens Nyrtorv en Christanshavn Torv. De S-trein vertrekt vanaf het centraal station en heeft 11 lijnen. Voor bezoekjes aan de bezienswaardigheden in Kopenhagen hoeft u deze trein eigenlijk niet te gebruiken. Het busstation ligt in Radhuspladsen een paar blokken ten noordoosten van het centraal station.

Kaartjes

Handig in Kopenhagen is dat u de tickets voor al het openbaar vervoer kan gebruiken. Met 1 kaartje kunt u dus de metro, de trein en de bus pakken. En hoewel de kaartjes er soms wat verschillend uitzien heeft dat niets te maken met het vervoer dat u wenst te pakken. Kaartjes verschillen naar gelang de plaats waar u ze koopt.

Zone’s

Wanneer u trouwens gewoon een kaartje koopt dan kunt u een uur gratis reizen in de drie vervoersmiddelen. Verder is Kopenhagen, netzoals Nederland, verdeelt in zone’s. U gaat, wanneer u een beetje in het centrum blijft en gewoon de gangbare bezienswaardigheden wilt zien, niet meer dan twee zone’s gebruiken.

Kopenhaagse Kaart

Handig is het misschien wel om de Kopenhaag Kaart aan te schaffen. U heeft dan gratis toegang tot zestig musea en kunt een gebied van zeven zone’s bereizen. U kunt de kaartjes online bestellen of gewoon in Kopenhagen kopen bij het toeristenbureau.

Auto

Wanneer u heeft besloten om met de auto naar Kopenhagen te reizen is dat uw eigen keus. Voor het bezoeken van de bezienswaardigheden heeft u eigenlijk geen wagen nodig. En hoewel Kopenhagen een stad is waar het rijden met de auto nog best wel te doen is, gaat u veel moeite krijgen met het vinden van vrije parkeerplaatsen. Een auto is handig wanneer u de buitenwijken van de stad moet bezoeken. Is dat niet het geval laat hem dan gewoon thuis.

Fiets

Kopenhagen is eigenlijk een ideale stad om per fiets te verkennen. Er zijn goede en brede fietspaden in de stad en misschien nog wel belangrijker is dat automobilisten en motorijders rekening houden met fietsers.

Ideaal zijn de 125 stadsfiets-parkeercentra die over de stad verspreid zijn. U kunt daar een fiets huren, en die vervolgens weer parkeren in een van de andere fietsparkeerplaatsen. Het kost u ongeveer 20 kronen en in totaal zijn er meer dan 2500 fietsen te huur. Een absolute aanrader.

Omdat Kopenhagen veel voetgangersgebieden kent kunt u niet overal met de fiets komen. Stroget is bijvoorbeeld zo’n plek waar u niet mag fietsen. U kunt de straat wel weer per fiest oversteken bij Gammel Torv en Kongens Nytorv.

Handig voor als u verdwaalt bent is het feit dat u uw fiest in de speciale wagons van de S-trein kan zetten. U laat u dus gewoon naar uw hotel rijden. Tijdens de spitsuren lukt dit echter niet. In het geval u verdwaalt bent met de fiets moet u dus maar even de weg vragen.

Voet

Waarschijnlijk de meest aangename en prettigste manier om de stad te verkennen is om gewoon te lopen. Veel van Kopenhagen is immers alleen bestemd voor voetgangers. Daarnaast ziet u meer en heeft u meer tijd om gewoon ergens op een terrasje neer te ploffen. Ook liggen de bezienswaardigheden van de stad niet al te ver uit elkaar. Te voet kunt u ze allemaal makkelijk bereiken.

Boot

Een rondvaart door Kopenhagen is een absolute must. U kunt opstappen in Nyhavn en vervolgens veel van de bezienswaardigheden vanuit de boot zien. Denkt u echter niet dat u met een motorbootje door de kanalen van de stad kan scheuren. Zo werkt het ook weer niet in Kopenhagen. Maar een toeristisch boottochtje is een absolute aanrader.