Betalen Kopenhagen

Meer over Betalen Kopenhagen

Denermarken is al enkele jaren een lidstaat van de Europese Unie. Toch zijn de Denen nog wat huiverig tegen de invoering van de Euro. De Deense Kroon (DKK) is dan ook de munteenheid waarmee u gaat betalen in Kopenhagen.

Wisselkoers

Momenteel krijgt u voor 1 euro ongeveer 7.5 Kronen terug. Maar ondanks dat de wisselkoersen in Denemarken gunstig zijn voor de Euro-landen, is geld wisselen eigenlijk niet nodig in deze stad.

Pinautomaten

Elke bank beschikt wel over een pinautomaat waar u direct uw Kronen uit kunt tappen. Bekende grote banken in Kopenhagen zijn ondermeer de Danske- en Nordea Bank. Daarnaast is ook de Nykredit Bank volop aanwezig in de stad. Hou er wel rekening mee dat u deze banken moet betalen wanneer u gaat pinnen. Wellicht is het iets goedkoper om een Nederlandse bank op te zoeken in de stad. Wilt u toch uw euro’s gaan wisselen dan moet u dat tussen 9 uur ‘s ochtends en 4 uur ‘s middags doen. Banken zijn tijdens de avonduren niet geopend in de stad. Pinnen is dus echt een stuk gemakkelijker. De automaten zijn behalve in de banken ook in supermarkten en grote winkelcentra te vinden.

Creditkaarten

Betalen met creditkaarten zoals de Visa- en Mastercards is de gewoonste zaak van de wereld in de hotels en restaurants van Kopenhagen. Bovendien kunt u natuurlijk ook gewoon pinnen met uw creditkaart. Maar ook dat is weer ietsje duurder dan het pinnen met uw gewone bankpas. U moet er overigens wel rekening mee houden dat veel supermarkten en kleine winkels geen creditkaarten accepteren. U kunt dat alleen doen wanneer u over een Deense bankpas beschikt. Het beste kunt u daar dan ook gewoon met de Kroon betalen.

Douane

U kunt trouwens zoveel euro’s als u wilt meenemen naar Kopenhagen. U hoeft pas de douane in te lichten wanneer het bedrag meer dan 15 duizend euro bedraagt. En waarom zou u zoveel cash meenemen naar deze stad. Hetzelfde geldt ook wanneer u Kopenhagen weer verlaat. Neemt u een tas vol Kronen mee dan moet u dat aangeven. Tenmiste wanneer het bedrag aan Kronen hoger ligt dan 15 duizend euro. En dat is omgerekend ongeveer 112 duizend Kronen.

Nederlandse Banken

Wilt u tenslotte lekker zuinig doen in Kopenhagen dat doet u er zoals gezegd verstandig aan om bij uw eigen bank te pinnen. Enkele Nederlandse banken met filialen in Kopenhagen zijn:

De Rabobank - 1160 Kopenhagen, Dr. Solvang, CA 93463
Fortisbank - Gothersgade 49, derde verdieping
ABN-AMRO - Amaliegade 35