Taxi Kopenhagen

Meer over Taxi Kopenhagen

Op zich is het niet nodig om een taxi te nemen in Kopenhagen. De stad met al haar bezienswaardigheden en wijken is vrij compact. U kunt alles makkelijk te voet of per huurfiets afleggen. Wilt u ‘s avonds gaan stappen en behalve Norrebro ook Nyhavn bezoeken dan is het misschien wel verstandig om een taxi te pakken. Het kan namelijk vrij vaak regenen in de stad en dan is een taxi natuurlijk weer perfect om u even snel van het restaurant in Tivoli naar de leuke bar in Norrebro te brengen.

Er rijden in Kopenhagen ongeveer 1700 taxi’s rond. Er zijn natuurlijk de taxistandplaatsen zoals bij het centraal station en het vliegveld. Ook kunt u gewoon taxi’s aanhouden. Wanneer het gele TAXA-licht in een taxi aan is dan betekent dit dat u de taxi kan aanhouden.

Instappen gaat u ongeveer 22 Deense Kronen kosten. Daarna betaalt u min of meer 8 Kronen per kilometer. In de weekenden en in de nacht gaan de tarieven natuurlijk wat omhoog.

Alle taxi’s in de stad hebben een licentie van de lokale overheid. Wanneer u de boel niet vertrouwt vraag daar dan gewoon naar. Vooral op het vliegveld zijn er nog wel eens wat van die illegale taxi’s waarvoor u te veel moet betalen. Verder is tippen eigenlijk niet nodig, want dat zit al een beetke bij de prijs inbegrepen. En betalen met een creditkaart kan trouwens ook in de meeste taxi’s. Vraag dit wel even van te voren.

Wilt u dat een taxi u ophaalt bij uw hotel of wilt u worden opgehaald bij de bioscoop dan moet u even bellen.

Codan Taxi
(Vanlose)
+45 70 25 25 25

Hovedstadens Taxi (Valby) + 45 38 77 77 77 Ryvangen Bilen A/S (Osterbro)
+45 39 18 18 18

Taxa 4 x 35 (Frederiksberg)
+45 35 35 35 35

Taxamotor A/S (Frederiksberg)
+45 38 10 10 1