Treinreis Kopenhagen

Meer over Treinreis Kopenhagen

Reizen met de trein is leuk. Vooral wanneer u wat langere reizen zoals naar Kopenhagen wilt maken is de trein een goede optie. Het voordeel van een treinreis is dat u niet zoals in een bus zo opgesloten zit. Internationale treinen hebben vaak een restauratiewagon waar u wat kan eten of drinken. U kunt uw benen even strekken in het gangpad en de toiletten zijn net iets groter dan in een bus of vliegtuig. Daarnaast is het natuurlijk altijd leuk om op een station aan te komen. Wanneer u naar Kopenhagen reist dat doet u er verschillende aan. Reizigers stappen uit en in. De bedrijvigheid op stations is altijd leuk om te zien vanuit uw coupe.

Welk station

Kopenhagen kent verschilende stations. Wanneer u besluit om met de trein naar Kopenhagen af te reizen dan moet u het centraal station hebben. Het Kobenhavns Hovedbanegard, of ook wel gewoon Kobenhavn H. genoemd. U stapt dan uit midden in het centrum van de stad, vlak bij de Tivoli Tuinen en Vestebro.

De treinreis naar Kopenhagen duurt zo’n 12 uur. Wanneer u wat vaker een overstapt maakt gaat de reis wat sneller dan wanneer u er voor kiest om maar 1 keer over te stappen. Zo duurt de reis waarbij u 4 keer overstapt 11.25 minuten. Kiest u er voor om maar 1 keer over te stappen dan doet u er 15 uur over.

In Nederland kunt u op bijna elke station te trein naar Kopenhagen nemen. Vanuit Amsterdam-Zuid is het mogelijk, maar bijvoorbeeld ook vanaf station Amersfoort.

Het eerste buitenlandse treinstation dat u aandoet is ligt in het Duitse Osnabruck. Daarna reist u noordwaarts naar Hamburg om vervolgens naar Padborg. Vanuit daar moet u met de stoptrein naar Kolding. Dat duurt maar een uurtje dus al te erg is dat ook weer niet.

Vanuit Kolding is het vervolgens weer reizen met de intercity naar Kopenhagen. En dat laatste stukje duurt maar anderhalf uur.

Het Centraal Station van Kopenhagen is overigens erg fraai. Rust u even uit in de restauratie en eet een broodje smorrebrood en drink een Carlsberg biertje. Een beter begin van uw vakantie in Kopenhagen is er eigenlijk niet.

Prijzen

Het hangt er natuurlijk vanaf hoe u in de trein wilt gaan reizen. Wilt u een slaapcoupe dan bent u natuurlijk duurder uit dan wanneer u gewoon een zitplaats in de trein boekt. Wellicht handig is het om de nachttrein te nemen en wel een slaapcoupe te boeken. U komt dan uitgerust aan in de stad. Reken op prijzen die liggen tussen de 150 en ruim 200 euro voor een retourtje.