Autohuur Florence

bookanddrive

bookanddrive

Bookanddrive.nl heeft een erg groot aanbod van goedkope huurauto's in Florence

Meer over Autohuur Florence

Autoverhuurbedrijven

Die zijn er genoeg. Logisch natuurlijk voor zo`n geweldige toeristenstad. De concurrentie is stevig zoals in elke andere grote stad. Daar kun je handig gebruik van gaan maken. Neem nooit het eerste het beste autoverhuurbedrijf maar kijk eerst eens rustig rond. Altijd op de prijs afdingen. Zorg ook dat je verzekerd gaat rijden. Een auto huren betekent vrijheid. Niet alleen autorijden in de stad maar ook om de omgeving eens gaan te verkennen. De omgeving van Florence is divers. Prachtige bossen, indrukwekkende vergezichten en piepkleine dorpjes waar de tijd schijnbaar heeft stilgestaan. Vaak kun je in die kleine plaatsjes het lekkerst eten en drinken en dat voor een paar euro. Hou rekening met eventuele tolwegen. Te betalen met een creditcard of contant.

Autorijden in de stad

Autorijden wordt niet aanbevolen in de stad. Op de eerste plaats vanwege de beperkte toegang. Op de tweede plaats wordt het verkeer gecontroleerd door camera`s. Parkeren is dus ook een probleem maar je kunt wel gratis parkeren bij Piazzale Michelangelo. Daar is ruimte genoeg en dat niet alleen; je wordt verrast door een superuitzicht over de stad. De Italianen rijden anders zoals je gewend bent als in Nederland. Zij nemen het allemaal niet zo nauw. Zij mogen graag met de autolichten knipperen en toeteren, ook al is er bijna niks aan de hand. Laat je er niet door van de wijs brengen. Hou je altijd aan de geldende verkeersregels dan is de kans op een ongeluk het kleinst.

Snelheden

Je mag binnen de bebouwde kom 50 kilometer per uur rijden. Kom je hierbuiten dan is 90 kilometer per uur de topsnelheid. Wil je sneller dan moet je gaan rijden op een autoweg. Wil je echt gaan planken dan zul je toch een autosnelweg moeten gaan opzoeken. Jouw top wordt dan 130 kilometer per uur. Heeft een autosnelweg drie rijstroken dan is zelfs 150 kilometer per uur toegestaan!

Verkeersregels en boetes

Veiligheidsgordels zijn verplicht te dragen, ook achterin. Niet doen is flink betalen, á contant! De boete begint bij rond de 70 euro en kan oplopen tot boven de 1000 euro. Rij je 10 kilometer te hard dan wordt het minimaal rond de 35 euro dokken. Als je denkt écht stoer te doen en je rijdt 40 kilometer per uur of sneller dan toegestaan dan kan je rijbewijs worden ingetrokken. Heb je geluk dan moet je ongeveer 1300 euro betalen. Verkeerd parkeren moet je ook niet doen. Je start bij ongeveer 35 euro te betalen tot maximaal rond de 260 euro. Let er dus goed op waar je gaat staan! Je moet een veiligheidsvest dragen met reflecterende banden in geval van pech buiten de bebouwde kom. Geen vestje, dan ongeveer 35 euro betalen! Een gevarendriehoek is verplicht, een verbandtrommel ook. Buiten de bebouwde kom moet je altijd je dimlichten aan hebben. Je mag niet in het bezit zijn van antiradarapparatuur. Veel plezier toegewenst en vele veilige kilometers!