Treinreis Florence

Meer over Treinreis Florence

Rotterdam, Amsterdam en Utrecht zijn de opstapplaatsen voor een treinreis naar Florence. De reisduur is ongeveer 18 uur.

Routes

De route gaat dan verder via Arnhem, Frankfurt naar Basel. Daarna naar Milaan en vandaar uit naar het hoofdstation Santa Maria Novella. Een andere route is van Amsterdam naar Rotterdam. Vandaar uit naar Eindhoven, Brussel, Rome, Pisa naar Florence. Ook aankomst op het Santa Maria Novella.

Reserveren

Is verplicht. En dat is maar goed ook. Dan ben je altijd verzekerd van een plaats in de trein. Je kunt ook een slaapcoupé reserveren, kom je wel lekker uitgerust aan.

Voordelen van een treinreis

-Een treinstation is vlakbij. Vandaar uit kun je dan gaan naar één van de opstapplaatsen.
-Een treinreis is zeker niet duur vergeleken met andere transportmiddelen.
-Je hoeft niet lang te wachten. Geen inchecktoestanden en zo meer.
-Je hebt altijd plaats omdat je hebt gereserveerd.
-Stel, je wilt een dag en een nacht doorbrengen in één van de steden die je onderweg aandoet, dan stap je uit en je gaat van die stad genieten. Reis je de volgende dag gewoon weer verder naar Florence.
-Je hoeft niet op ander verkeer te letten en files krijg je al helemáál niet.
-Je kunt in de trein goed eten, drinken en slapen dus je komt lekker uitgerust aan.
-Contacten zijn supersnel gelegd. Dan zal de reis nóg korter lijken.
-In Florence kom je aan in het centrum dus erg dichtbij bij je al geboekte hotel.

Jouw reis

Jouw bezoek aan Florence kan nu gaan beginnen. Je vertrekt en het is meteen al genieten geblazen. Je kunt gaan doen wat je wilt. Lekker genieten van de natuur die je onderweg ziet. Je laat je verrassen door het landschap dat telkens verandert. Je kunt een praatje maken of je gaat eventjes rusten in jouw slaapcoupé. De reis van achttien uur zal op deze manier gigantisch snel opschieten. Voordat je het weet ben je in de stad die je al jaren hebt willen zien, Florence.

Jouw verblijf

Hoe lang je in deze schone mooie stad verblijft maakt eigenlijk wel wat uit. Ga je voor bijvoorbeeld een weekeinde, dan zul je lang niet alles kunnen zien, beleven en meemaken. Ondanks dat het qua oppervlakte en inwonersaantal geen wereldstad is, biedt Florence je veel meer dan een veel grotere stad. Een week de stad bezoeken begint er al wat meer op te lijken. Vanuit je geboekte hotel zul je elke dag starten. Maar waar moet je dan beginnen…wat wil je als eerste gaan bekijken…waar wil je als eerste van genieten? Zo zullen er nog meer vragen bij je opkomen. Geeft niks, gewoon doen wat als eerste in je opkomt. En je dagen zullen rijkelijk zijn gevuld maar wat blijkt…dat je toch tijd te kort komt. Florence geeft zoveel dat je het allemaal niet redt. Dat is een goed teken want dat betekent dat je er nóg een keer weer naar terug moet. En zo zal de dag aanbreken dat je van vele mensen én van de stad afscheid moet gaan nemen. Het zit erop, jammer maar met een trots gevoel stap je weer de trein in voor de terugreis. Ja, je bent trots op jezelf omdat je een beetje een inwoner van Florence bent geworden.

Terug

Natuurlijk zul je veel praten onderweg met treingenoten. Natuurlijk bekijk je al de mooie foto`s. Maar er zullen ook vaak momenten zijn waarop je stil bent. Je denkt graag terug aan je verblijf in Florence. Je lacht maar niet van harte. Het afscheid van de stad heeft je toch wel pijn gedaan. Je had niet verwacht dat het allemaal zo ingrijpend zou zijn. En opeens schiet het in je gedachte, je gaat, nee, je wilt er zo snel mogelijk weer heen. Terug naar je geliefde, terug naar de stad waar je verliefd op bent geworden. Je wilt terug naar Florence omdat je van die stad houdt en de stad van jou. Jullie hebben elkaar gevonden. Liefde op het eerste gezicht.

Thuis

En daar heb je erg veel te vertellen. Over Florence, natuurlijk, maar ook over de fijne treinreis zowel heen als terug. Jouw vrienden, vriendinnen, familie en kennissen zullen gegarandeerd enthousiast worden en wellicht gaan zij ook naar Florence toe. En zeker weten dat zij daar naar toe gaan met de trein. Prima bevallen hoor, kon niet beter