Betalen Florence

Meer over Betalen Florence

Florence heeft net als Italië de euro als wettig betaalmiddel. Dat is wel zo gemakkelijk en minder zwaar te tillen zoals het vele papiergeld aan lires. In de stad zijn ruim voldoende pinautomaten aanwezig. Je kunt het best gaan pinnen tijdens de openingsuren van de banken. Het kan gebeuren dat de pasjes worden geweigerd in het weekeinde en in de avonduren. In de grotere restaurants, grotere tankstations en hotels kun je ook afrekenen met de meeste creditcards.

Openingstijden van de banken

Van maandag tot en met vrijdag vanaf 08:30 uur tot 13:30 uur. Dan gaan de banken sluiten. Om 15:00 uur weer open. Om 16:00 uur gaan zij weer dicht. In het weekeinde zijn alle banken gesloten. Op feestdagen zijn alle banken dicht.

Openingstijden van de postkantoren

Deze zijn open van maandag tot en met vrijdag vanaf 08:30 tot 13:30 uur. Op zaterdag kun je hier nog terecht vanaf 08:30 uur tot 11:30 uur. Op feestdagen gesloten.

Emigreren

Je verblijf in Florence is hartstikke goed bevallen. Je wilt er graag gaan wonen dus je wilt er een huis gaan kopen en ook je auto gaan invoeren. Wat komt er dan allemaal bij kijken? Het is zeker aan te bevelen een makelaar in de arm te nemen. Je doet een schriftelijk bod. Daar zijn formulieren voor. Jouw bod is wel bindend. Gaat de verkoper namelijk akkoord met jouw bod dan is het huis, juridisch gezien, al van jou. Je moet daarom altijd een termijn vermelden. Binnen die termijn moet de verkoper beslissen of hij jouw bod aanvaardt. Je moet deze termijn natuurlijk nooit te lang maken. Het is in Florence gebruikelijk om alvast een klein bedrag aan te betalen. Deze aanbetaling is altijd in de vorm van een cheque. Gaat de aankoop door dan wordt het bedrag op deze cheque natuurlijk verrekend; gaat de aankoop niet door dan krijg je je cheque terug. Gaat de aankoop door dan moet er een voorlopig koopcontract worden ondertekend. Hierbij wordt er ook een aanbetaling gevraagd. Nadat het koopcontract is ondertekend zitten beide partijen er aan vast. Je kunt eventueel ontbindende voorwaarden laten opnemen vooraf de ondertekening. De notaris gaat dan verder alles regelen maar bemoeit zich niet met de betaling. Dat is dus anders als in Nederland.

Totale kosten

De notaris vraagt tussen de 1 en 3 procent van de verkoopwaarde. Hier komt ook nog belasting overheen. De makelaarskosten worden door beide partijen gedeeld. Een makelaar treedt op namens beide partijen en ontvangt daarom van beiden. Andere kosten kunnen zijn wegens het inschakelen van experts.

Auto invoeren

Op de eerste plaats moet je eerst je auto gaan uitvoeren. Dat gaat via de RDW. Dat houdt wek in dat je er niet meer mee mag rijden. Je wilt nu de auto naar Florence brengen. Dan moet er eerst een voorlopig kenteken worden aangevraagd. Die heeft een geldigheidsduur van twee weken. De auto moet met een trailer worden vervoerd. Met het uitvoeringsbewijs moet je je melden bij de Motorizzazione Civile. Dat instituut is in elke provinciehoofdstad aanwezig. Hier vraag je een Italiaans kenteken aan. Er moeten documenten worden overhandigd en formulieren worden ingevuld. Alles bij elkaar is er een behoorlijke papierhandel in het spel. Je kunt de hele procedure uitbesteden aan de Italiaanse ANWB, de ACI. Uiteraard moet er voor worden betaald.

Alternatief

Je kunt beter proberen je auto in Nederland te verkopen en straks in Florence een auto weer te kopen. Dat scheelt een heleboel problemen.