Weer Florence

Meer over Weer Florence

Het weer

Juli en augustus zijn de warmste maanden in Florence. De gemiddelde temperatuur ligt dan op 31 graden. Er zijn regelmatig uitschieters van tegen de 40 graden aan. De minimumtemperaturen liggen rond de 17 graden en dat is erg aangenaam. December en januari zijn de koudste maanden met een maximumtemperatuur van 10 graden. De nachttemperatuur is rond de twee graden. Af en toe kan het best wel vriezen. De meeste neerslag komt naar beneden in de maanden november en december. In de herfst vallen vele regenbuien met behoorlijk onweer erbij. Dan is de zomerperiode echt afgelopen. De minste neerslag valt in juni en juli. De meeste zonuren zijn in juli, gemiddeld 11 uur per dag en dat is erg veel. Mei, juni en augustus doen ook goed mee met 10 uur zon. In november en december zul je de zon maar 3 uur per dag zien.

Het klimaat

Italiƫ totaal bekeken heeft een Middellands zeeklimaat. Dat houdt ondermeer in dat hoe zuidelijker je komt, des te warmer wordt het. In de Alpen, in het noorden dus, komt in de winter strenge vorst voor. In het zuiden zal het in de winter nooit vriezen. Het klimaat van Florence is van een mediterraan karakter. Dat houdt in dat de zomers lang zijn en de winters kort.

Beste bezoektijd

In april en mei een bezoek brengen heeft voordelen. Ten eerste is het dan nog niet zo warm. Ten tweede staat de natuur in volle bloei en het derde voordeel is dat het, toeristisch gezien, nog niet zo druk is. Mei is bij uitstek de allerbeste maand. In september en in oktober gaan is ook een perfecte keuze. Ook niet meer zo druk, de temperatuur is erg aangenaam maar de natuur is dan niet meer zo mooi.