Vervoer Florence

Meer over Vervoer Florence

De vervoersmiddelen in de stad zijn, gelukkig, niet zo uitgebreid. Er rijden alleen bussen en taxi`s. Het historisch centrum is verboden voor autoverkeer. Alleen taxi`s en bussen mogen het centrum in. Daarom zie je erg veel scooters en fietsers rijden. Wil je echt het centrum verkennen dan zijn wandelen en fietsen de meest fijne en allerbeste opties. Zo leer je zeker het historisch centrum kennen.

Bus

Vele bussen zijn te vinden voor het Centraal Station. De naam is Santa Maria Novella. Deze vertrekken ook van het vliegveld Florence Airport naar het station. Elk uur gaat er wel een tussen 06:00 uur en 23:00 uur. Deze afstand in ongeveer 5 kilometer en de prijs is ook ongeveer 5 euro. Het tweede busstation is het Campo Di Marte. De stadsbus is oranje gekleurd. Wil je een kaartje kopen of een abonnement dan is dit geen probleem. Verkooppunten zijn kiosken, tabakszaken en zelfs in een bar kun je een kaartje bemachtigen. Afstempelen doe je in de kaartjesautomaat die achter in de bus staat. Je kunt in de bus zelf ook een kaartje kopen bij de chauffeur. Deze kaart is één uur geldig. Een enkele reis kost je ongeveer 1 euro. Ga je frequent met de bus dan kun je beter een dagkaart kopen voor ongeveer 4 euro.

Taxi

Taxi`s zijn er genoeg in Florence. Zij zijn te herkennen aan de witte kleur van de auto en aan een bord op het dak. Zij staan op bepaalde plaatsen in de stad. Een taxiritje is goedkoper dan in Nederland maar hier is de prijs aan de stevige kant. Zo kost een ritje vanaf het vliegveld naar het centrum op zijn goedkoopst ongeveer 20 euro. Standplaatsen zijn Piazza di San Marco, Via Pelicceria, Piazza delle Repubblica en Piazza de Santa Maria Novella.

Scooter

Een erg ideaal transportmiddel, zeker voor de binnenstad! Je kunt er onder andere eentje huren in de Via San Zanobi. Natuurlijk zijn er nog meer bedrijven. Probeer altijd af te dingen. Bevalt je de prijs niet dan ga je gewoon naar een ander verhuurbedrijf.

Paard en wagen

Met paard en wagen kun je een rondleiding door de stad maken. Zeker in een zwoele avond is dit erg romantisch. Spreek van te voren wel een vaste prijs af.

Fiets

Florence heeft goed begrepen dat de stad verkennen met de fiets geweldig is om te doen. Daarom zijn er vele fietspaden aangelegd. Niet alleen in de stad zelf maar ook in de directe omgeving. Je komt daardoor op de allermooiste plekjes waar je met de auto niet kunt komen. Zeker in de zomer worden er regelmatig fietstochten georganiseerd voor toeristen. Onder leiding van een gids word je meegenomen naar de mooiste plekjes. De huurprijs van een fiets voor in de stad kost ongeveer 3 euro per uur. Je kunt ook een mountainbike huren voor ongeveer 18 euro per dag.